Ako primećujete da beba ne dobija na težini dovoljno, a uveli ste i čvrstu hranu, postoji nekoliko stvari koje vam mogu pomoći. Kalorije su važne, a potrebno je da ih dete dobija dovoljno u zavisnosti od godina, visine i težine. Postoje namirnice koje su kalorične, ali ujedno i vrlo zdrave za dete.

Ovo su neke od namirnica koje možete dati bebi kako bi se ugojila na zdrav način.

1. Jogurt je jedna od namirnica koju možete dati bebi vrlo brzo po uvođenju čvrste hrane, a kaloričan je.

2. Kuvano sočivo je veoma bogato proteinima i kalorijama. Možete ga davati bebi u vidu kašice, a uz to se i lako vari.

3. Jaja su takođe vrlo kalorična, bogana su proteinima, a možete ih dodavati u razne kašice. Ipak, nemojte žuriti, naročito sa uvođenjem žumanceta. Preporuka je da sačekate barem do osmog meseca,.

4. Avokado je namirnica koju bebe jako vole, bogat je zdravim mastima i mineralima, poput kalijuma, folata, vitamina E, B, C i K.

5. Banane bebe prosto obožavaju, a odličan su izvor kalcijuma i ugljenih hidrata. Možete je davati detetu samu ili zajedno sa drugim voćkicama.

6. Riba i meso su neizostavan deo ishrane. Riba sadrži omega-3 masne kiseline, koje su značajne za bebin razvoj. Meso sadrži proteine i masti koji su takođe neophodni.

7. Slatki krompir je namirnica koja je bogata beta karotenom, što bebi pomaže da se ugoji. Možete ga dodavati i voćnim i povrćnim kašicama.

izvor: yumama