Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

11. 2017. - Prekidanje porodiljskog odsustva radi započinjanja novog radnog odnosa

Ja sa na porodiljskom za treće dete dve godine i ističe mi krajem novembra. Dobila sam ponudu za drugi posao, koji bi počeo 15. oktobra. Da li mogu da prekinem porodiljsko i počnem da radim?

ODGOVOR 

Poštovana Vesna, 

porodiljsko odsustvo nije prepreka za promenu poslodavca. 

Ukoliko je u toku trajanja porodiljskog odsustva zaposlena promenila poslodavca, kod novog poslodavca će ostvariti pravo na naknadu zarade zbog porodiljskog odsustva za preostali period korišćenja odsustva. Visina naknade zarade kod novog poslodavca utvrdiće se u istom iznosu koji je utvrđen na početku korišćenja prava

Vi naravno možete podneti zahtev za prekid prava na naknadu za zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta koji podnosite opštinskom organu gde ste podneli i zahtev. 

Potrebno je da znate da je obaveza poslodavca da zaposlenoj ženi, koja se vrati na rad pre isteka roka od godinu dana od rođenja deteta , obezbedi jednu ili više dnevnih pauza ili skraćivanje radnog vremena u ukupnom trajanju pd 90 minuta radi dojenja deteta, ukoliko je njeno radno vreme 6 i više časova.

Bojana Bogojević 

Diplomirani pravnik – sa položenim pravosudnim ispitom 

Specijalista za pravne aspekte korporativnog upravljanja

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica