Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

08. 2017. - Naknada na trudničkom bolovanju: Šta kada se razlikuje iznos u ugovoru o radu i plata koju sam primala?

Zaposlena sam u privatnoj firmi preko sedam godina, imam stalni radni odnos. Za sve vreme rada smo u ugovorima imali iznos minimalca, ali smo primali mnogo veće plate. Kompletna plata mi je bila uplaćivana na račun sa svim porezima ...

Taj aneks ugovora ne postoji. Sada poslodavac hoće da moju plati predstavi kao bonus, iako ja imam platne liste na kojima se vidi da je to plata, a ne bonus. Na tu visinu plate sam podigla kredit. Ne verujem da bi mi banka dala kredit, a da je reč o bonusu. Kada sam se raspitala u drugom knjigovodstvu rekli su mi da bonus mora da bude iskazan i da se na različit način uplaćuje plata, postoji druga šifra u odnosu na bonus. To ako je naše knjigovodstvo učinilo grešku ili poslodavac, što nismo imali anekse, to bi trebalo da bude njihov propust i da mene to ne zanima.

S druge strane, čemu potreba da se odjednom retroaktivno moja plata prikaže kao bonus, sem da mi se uplaćuje minimalna zarada za sve vreme trajanja trudničkog i porodiljskog bolovanja. Hvala Vam unapred!

S poštovanjem, Lara

ODGOVOR

Poštovana,

RFZO ima pravo da proverava sve podatke koji mu se učine nedoslednim. Takođe ukoliko dođe do promene odredaba ugovora obavezan je aneks ugovora o radu, što je u Vašem slučaj kokretno promena zarade.

Bojana Bogojević 

Diplomirani pravnik – sa položenim pravosudnim ispitom 

Specijalista za pravne aspekte korporativnog upravljanja

Najnovije

Vesti

Porodica