Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaposlena mama: Trudnoća za vreme porodiljskog odsustva

Trenutno sam na porodiljskom odsustvu, a zaposlena na određeno vreme. Ugovor mi ističe po isteku porodiljskog koje se završava 12. jula. Saznala sam da sam opet u drugom stanju. Da li imam pravo da odem na trudničko bolovanje pre ...

Hvala

ODGOVOR 

Poštovana Danijela,

Pošto ste Vi u drugom stanju, Vaš poslodavac je u obavezi da Vam produži trajanje Vašeg ugovora o radu na određeno vreme za vreme trajanja trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta. 

Vi možete odmah po isteku porodiljskog odustsva i odsustva sa rada radi nege deteta, uz nalaz nadležnog lekara koristiti pravo na privremenu sprečenost za rad zbog održavanja trudnoće. Dvoljno je da pslodavca obavestite o onovoj trudnoći. 

Vi možete prekinuti korišćenje odsustva sa rada radi nege deteta na sopstvni zahtev i otvoriti trudničko odsustvo, ali isto nije neophodno da uradite. 

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik
Saradnik Centra za mame

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica