Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog čega primam manju platu za vreme trudničkog bolovanja?

Na trudničkom bolovanju sam bila od 19. februara do 24. maja, kada sam otvorila porodiljsko bolovanje. Sada mi isplaćuju za te mesece dok sam bila na trudničkom i plata mi je manja za pet hiljada. Nije mi jasno zašto, a žena koja ...

ODGOVOR 

Poštovana Ana, 

Pravo na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva zagarantovano je Zakonom o radu a bliže je uređeno Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom,.

Mišljenje je, da pravo na naknadu zarade imaju sva lica koja su u skladu sa Zakonom o radu ostvarila pravo na odsustvo i kojima je doneto Rešenje o upućivanju odnosno odobravanju porodiljskog odsustva, odnosno odsustva sa rada radi nege deteta, a drugi dokazi koji se podnose nadležnom opštinskom organu u postupku ostvarivanja prava na naknadu zarade imaju za svrhu pravilno utvrđivanje visine naknade.

Visina naknade zarade za zaposlene, utvrđuje se u visini prosečne osnovne zarade zaposlenog za 12 meseci koji prethode mesecu u kome otpočinje korišćenje odsustva, uvećane po osnovu vremena provedenog na radu, za svaku punu godinu vremena provedenog na radu, u skladu sa zakonom, a najviše do pet prosečnih zarada u Republici Srbiji.

Za zaposlene koji su bili u radnom odnosu manje od 12 meseci, visina naknade se utvrđuje tako što se za mesece koji nedostaju do 12 meseci kao zarada uzima 50% prosečne mesečne zarade u Republici Srbiji, prema podacima koje objavi republički organ nadležan za poslove statistitke, u mesecu koji prethodi mesecu otpočinjanja odsustva.

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik
Saradnik Centra za mame

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica