Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaposlena trudnica: Da li poslodavac ima pravo da me otpusti nakon isteka ugovora o radu?

Pripravnica sam u firmi. Ugovor mi je na godiinu dana i ističe 30. juna 2015. U drugom sam mesecu trudnoće. Znam da poslodavac nema pravo da me otpusti ako pre isteka ugovora odem na trudničko. Da li postoji neki rok pre isteka ...

Nadam se Vašem odgovoru i hvala Vam unapred

Ivana 


ODGOVOR

Poštovana Ivana,

Zakon o radu  u članu.187 stav 1 – 3. ("Sl. glasnik RS", br. 24/2005, 61/2005, 54/2009, 32/2013 i 75/2014) predviđa sledeće rešenje:

Član 187.

Za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta poslodavac ne može zaposlenom da otkaže ugovor o radu.

Zaposlenom iz stava 1. ovog člana rok za koji je ugovorom zasnovao radni odnos na određeno vreme produžava se do isteka korišćenja prava na odsustvo.

Rešenje o otkazu ugovora o radu ništavo je ako je na dan donošenja rešenja o otkazu ugovora o radu poslodavcu bilo poznato postojanje okolnosti iz stava 1. ovog člana ili ako zaposleni u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa obavesti poslodavca o postojanju okolnosti iz stava 1. ovog člana i o tome dostavi odgovarajuću potvrdu ovlašćenog lekara ili drugog nadležnog organa.

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik
Saradnik Centra za mame

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica