Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nezaposlena trudnica: Da li imam pravo na naknadu sa biroa

Volela bih da me uputite na koji način mogu steći naknadu sa biroa za porodilje. Nisam u mogućnosti da se zaposlim jer teško podnosim trudnoću, vodim se kao nezaposlena. Da li mogu preko prijatelja koji imaju privatne firme da uplaćujem ...


Svetlana

ODGOVOR
Poštovana Svetlana,

Obzirom da ste nezaposleni nemate pravo na naknadu za porodilje od strane Nacionalne službe za zapošljavanje. Trenutno imate  prava na socijalnu pomoć.
Najbitniji uslov za ostvarivanje prava na novčanu socijalnu pomoć je da pojedinac ili porodica imaju mesečna primanja koja su manja od iznosa socijalne pomoći. Ukoliko ostvarite ovaj osnovni uslov potrebno je nakon toga da zadovoljite i dodatno postavljene uslove. Međutim, obzirom da ste naveli da Vam je suprug zaposlen pretpostavljam da možemo isključiti mogućnost socijalne pomoći.

Nakon rođenja deteta možete ostvariti pravo na roditeljski dodatak koje se može se ostvariti isključivo ukoliko roditelji u momentu podnošenja zahteva žive i rade u Republici Srbiji.


Pravo na roditeljski dodatak ostvaruje majka za svoje prvo, drugo, treće i četvrto dete, pod uslovom:
- da je državljanin Republike Srbije;
- da ima prebivalište u Republici Srbiji;
- da ostvaruje pravo na zdravstvenu zaštitu preko Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Visina iznosa roditeljskog dodatka zavisi od toga koje Vam je dete po redu.
Roditeljski dodatak se usklađuje dva puta godišnje, 1. aprila i 1. oktobra, u skladu sa šestomesečnim indeksom potrošačkih cena. Dodatak za provo dete se isplaćuje jednokratno, dok se za drugo, treće i četvrto dete isplaćuje u 24 mesečne rate u jednakom iznosu.

Roditeljski dodatak ne može se ostvariti ako majka ili članovi porodice u kojoj živi plaćaju porez na imovinu na poresku osnovicu veću od 12.000.000 dinara.
Na dole navedenom linku  možete preuzeti obrazac RD- 1 tj. Zahtev za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak majke: http://www.paragraf.rs/obrasci/RD-1_Zahtev_majke.pdf

Uz čitko popunjen napred navedeni zahtev  potrebno je da  priložite i sledeća dokumenta:

• izvod  iz Matične knjige rođenih sa hologramskom zaštitom  za svu decu – original ili overena fotokopija;

• uverenje o državljanstvu Republike Srbije za majku,  koje ne može biti starije od šest meseci – original ili overena fotokopija;
• fotokopija lične karte  majke (  lične karte sa čipom potrebno je očitati);

• fotokopija  zdravstvene knjižice majke;

• fotokopija prijave prebivališta za decu;

• uverenje Centra za socijalni rad nadležnog prema mestu prebivališta majke da ona: neposredno brine o detetu za koje je podnela zahtev, da deca prethodnog reda rođenja nisu smeštena u ustanovu socijalne zaštite, hraniteljsku porodicu ili data na usvojenje i da nije lišenja roditeljskog prava u odnosu na decu prethodnog reda rođenja;

Sa primerkom rešenja i ličnom kartom majka podiže novac sa namenskog tekućeg računa kod Poštanske štedionice, koji će biti otvoren po službenoj dužnosti. Korisnicima koji već imaju račun kod Poštanske štedionice uplata će se izvršiti na taj račun.

Zahtev za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak može se podneti najkasnije do navršenih šest meseci starosti deteta.

Ukoliko ste iz Beograda, Pravo na roditeljski dodatak ostvarujete u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, 27. marta 43-45.


Odgovor na Vaše pitanje koje se tiče fiktivnog zaposlenja kako bi imali pravo na naknadu za porodiljsko odsustvo kod poslodavca neophodno je da budete u radnom odnosu do tri meseca, i imali bi pravo u visini od 30 odsto od iznosa naknade zarade, u ovom slučaju mesečni iznos naknade može iznositi manje od minimalne zarade.


Važno je da shvatite da bi Vas Vaš fiktivni poslodavac shodno odredbama Zakona o radu mogao otpustiti tek nakon što iskoristite svoje pravno na porodiljsko odsustvo i odsustvo sa rada radi nege deteta i produžene nege deteta, a ukoliko želi da Vas odpusti pre toga to bi značilo da mora da zatvori firmu. U tom slučaju ukoliko bi Vam radni odnos prestao mimo volje poslodavca i Vas odnosno zato što je on zatvorio firmu, porodiljsku naknadu bi ste primali sa biroa koja bi trajala za vreme porodiljskog odsustva  odsustva sa rada radi nege i produžene nege deteta.


Ogovor na Vaše četvrto pitanje koje se tiče potrebene dužine staža osiguranja da bi primali nakanadu sa biroa za nezaposlene, neophodno je da imate bar staž osiguranja u minimanom trajanju od jedne godine, neprekidno kako bi primali nakandu sa biroa u trajanju od tri meseca.

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik
Saradnik Centra za mame

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica