Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaposlena trudnica: Šta kada poslodavac zatvori firmu za vreme porodiljskog odsustva?

Od 1. jula 2014 sam u radnom odnosu na neodređeno vreme, a od 1.avgusta 2014 sam na bolovanju radi održavanja trudnoće. Danas sam saznala da moj poslodavac planira da zatvori svoju firmu 31. decembra 2014. i ja ću do tad imati tačno ...

Zanima me da li ću ja ostvariti pravo na naknadu za porodiljsko bolovanje i za odsustvo sa rada radi nege deteta u trajanju od godinu dana, i da li će to biti u iznosu od 100 odsto ili nešto umanjeno? Možete li da me posavetujete kakva je procedura ako ostanem bez posla a ostane mi mesec dana do porođaja?

ODGOVOR

Poštovana ,

ukoliko Vam prestane radni odnos nezavisno od Vaše i volje poslodavca, a u slučaju prestanka rada poslodavca, neophodno je da se javite u filijalu Nacionalne službe za zapošljavnje u roku od 30 dana od dana kada Vam je prestao radni odnos kako bi na vreme regulisali Vaša prava po osnovu nezaposlenosti. Po osnovu nezaposlenosti Vi imate pravo na naknadu zarade i socijalno osiguranje. Pravo na novčanu naknadu ima lice koje je bilo osigurano najmanje 12 meseci neprekidno ili s prekidima u poslednjih 18 meseci. Neprekidnim osiguranjem smatra se i prekid obaveznog osiguranja kraći od 30 dana.

Novčana naknada pripada nezaposlenom od prvog dana od dana prestanka obaveznog osiguranja. Nezaposlenom koji podnese zahtev iz stava 1. ovog člana po isteku roka od 30 dana, novčana naknada pripada od dana podnošenja zahteva.

Shodno zakonskim odredbama - Zakon o zapošljvanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti Sl. glasnik RS", br. 36/2009 i 88/2010 , isplata novčane naknade se nastavlja za vreme porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada zbog posebne nege deteta.
Visina novčane naknade

Član 69
Osnovica za utvrđivanje visine novčane naknade jeste prosečna zarada, odnosno plata ili naknada zarade nezaposlenog u skladu sa zakonom u poslednjih šest meseci koji prethode mesecu u kojem je prestao radni odnos, odnosno osiguranje.
Član 70
Novčana naknada utvrđuje se u visini od 50% osnovice iz člana 69. ovog zakona.
Novčana naknada iz stava 1. ovog člana ne može biti viša od 160% niti niža od 80% minimalne zarade utvrđene u skladu sa propisima o radu za mesec u kojem se vrši isplata novčane naknade.
Trajanje prava na novčanu naknadu
Član 72
Novčana naknada isplaćuje se nezaposlenom:
1. tri meseca, ako ima staž osiguranja od jedne do pet godina;
2. šest meseci, ako ima staž osiguranja od pet do 15 godina;
3. devet meseci, ako ima staž osiguranja od 15 do 25 godina;
4. dvanaest meseci, ako ima staž osiguranja duži od 25 godina

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica