Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijem u radni odnos bez konkursa

Zaključila sam ugovor o radu na određeno do povratka zaposlenog u školi 13. septembra 2012. Međutim, kako je zaposleni preminuo, ja sam ostala na toj zameni, nije bio raspisan konkurs. Februara 2013. sam otvorila trudničko bolovanje, ...

Naravno, to se nije desilo zbog zabrane zapošljavanja, već su zaposlili tehnološke viškove i to bi sve bilo u redu da nisu potom sredinom septembra zaposlili novo lice bez konkursa na neodređeno - u principu tehn. višak je popunio normu pa je ostalo mesto za to novo lice koje nije tehn. višak, a da pritom ostali, koji nemaju punu normu, nisu ni bili pozvani. Kakva su moja prava?
Unapred zahvalna


ODGOVOR

Poštovana,
obzirom da ste Vi sa poslodavcem sklopili ugovor o radu na određeno vreme Vaš prestanak radnog odnosa je bio shodno zakonskim odredbama. Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji je lex specialis u odnosu na Zakon o radu i kojim se reguliše prijem u radni odnos zaposlenih u školama je u čl. 130 propisao da se prijem u radni odnos u ustanovi vrši na osnovu preuzimanja zaposlenog čiji je osnivač Republika , autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.


Prijem u radni odnos na neodređeno vreme na osnovu konkursa može se izvršiti ako se nije moglo izvršiti preuzimanje zaposlenog.


Direktor ustanove raspisuje konkurs i vrši izbor kandidata u prijem u radni odnos.


Obzirom da Vi tvrdite da je Vaš kolega zaposlen protivno normama zakona možete potražiti zaštitu Vaših prava na sudu tako što će te pokrenuti radni spor koji se odnosi na zasnivanje radnog odnosa.


Bojana Bogojević, diplomirani pravnik

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica