Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istek ugovora na određeno za vreme dvogodišnjeg porodiljskog odsustva

Radim u Telekomu Srbija od aprila 2008. godine. Prve dve godine sam bila zaposlena preko omladinske zadruge posle toga smo prebačeni na Ugovor o privremenim i povremenim poslovima takozvani VRO (van radnog odnosa) ugovor. U novembru ...

Od poslodavca sam dobila informaciju da ću morati da se vratim na posao po isteku ugovora na određeno, i biću vraćena na privremene i povremene poslove na ugovor van radnog odnosa. Moji blizanci će tada imati 8 meseci. U gradskoj opštini od pravnika sam dobila informaciju da ja imam pravo na dve godine porodiljskog odsustva, imam ćerku od 10 godina i sada rađam dvoje dece, na treće dete dobijam dve godine porodiljskog, i da je poslodavac u obavezi da mi produži ugovor. Pošto u Telekomu to niko ne spominje moj neposredni rukovodilac je apsolutno neobavešten i nezainteresovan za moj problem, ja vas molim da mi pomognete da me uputite kako i na koji način da ostvarim svoja prava. Kome da se obratim? Kojoj instituciji? Da pokrenem tužbu? Šta da radim? Porodiljsko bolovanje još nije otvoreno, termin za porođaj je 12. avgust 2014.
Unapred zahvalna


O: Poštovana,
izmenama i dopunama Zakona o radu Republike Srbije od 08.04.2013., a koje su stupile na snagu 16.04.2013.godine usklađuje se radno zakonodavstvo Srbije sa Konvencijom 183 Međunarodne organizacije rada.
Ovim novinama, tj. gore navedenim uskalđivanjem, predviđena je obaveza poslodavca da zaposlenoj ženi, koja se vrati na rad pre isteka roka od godinu dana od rođenja deteta, obezbedi jednu ili više dnevnih pauza ili skraćivanje radnog vremena u ukupnom trajanju po 90 minuta radi dojenja deteta, ukoliko je njeno radno vreme 6 i više časova.

Ova dopuna Zakona će se primenjivati na zaposlene žene koje na svoj zahtev prekinu porodiljsko odsustvo i vrate se na rad ili kada porodiljsko odsustvo koristi otac deteta.

Izmenama i dopunama Zakona o radu, propisano je da zaposlenom za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta, a koji sa poslodavcem ima sklopljen Ugovor o radu na određeno vreme, rok za koji je zasnovan radni odnos produžava se do isteka korišćenja prava na odsustvo. Dakle, ukoliko je zaposleni zasnovao radni odnos na određeno vreme, a u toku trajanja ovakvog radnog odnosa nastupi neko od navedenih odsustava, radni odnos, odnosno rok na koji je zaključen, se produžava do isteka korišćenja prava na odsustvo.
Pored navedenog, predviđa se i ništavost Ugovora o radu ako je poslodavcu na dan otkaza poznato postojanje trudnoće ili zaposlena u roku od 30 dana od dana dostave otkaza dostavi potvrdu o trudnoći ovlašćenog organa ili drugog nadležnog organa. Dakle, rešenje o otkazu ugovora o radu bilo bi ništavo u slučaju ako bi u momentu donošenja rešenja o otkazuugovora o radu poslodavcu bilo poznato da je zaposlena trudna, odnosno da zaposleni koristi porodiljsko odsustvo, odsustvo sa rada radi nege deteta ili odsustvo sa rada radi posebne nege deteta, ili ako bi ga zaposleni u roku od 30 dana od prijema otkaza, obavestio o postojanju ovih okolnosti i o tome dostavio potvrdu ovlašćenog lekara ili drugo nadležnog organa.


Obzirom da Vaš poslodavac krši direktvno Vaša prava iz radnog odnosa najbolje je da se obratite sa dokumentacijom koju posedujete nadležnoj inspekciji rada. Ova prijava podnosi se kada poslodavac krši neka prava zaposlenog, ili kada krši neke druge zakonske obaveze. Prijava inspekciji rada može se podneti inspekciji rada u mestu gde je sedište poslodavca. Prijava se može poslati poštom ili faksom, ili je lično odneti u kancelariju inspekcije. Možete je podneti i usmeno, tako što ćete  otići u inspekciju rada i ispričati svoj problem dežurnom inspektoru.

Za  ismene prijave ne postoji nikakav proceduralni formular. Dovoljno je da se detaljno opiše problem na koji se žalite i okolnosti u kojima je nastao, i da se navedu podaci o poslodavcu, svoje ime i kontakt informacije (adresa, telefon, imejl). Ukoliko postoje svedoci bilo bi dobro da ih navedete, kao i da priložite dokumentaciju koju posedujete.

Što se tiče same inspekcije tiče, ne bi trebalo da brinete oko toga da li će direktor  saznati za prijavu. Inspektori ne smeju da mu kažu koje je  lice koje je podnelo prijavu,  ni da li ga je neko uopšte prijavio ili se radi o  redovnoj kontroli.

VIŠE: Novi Zakon o radu: Kada trudnica može biti otpuštena?

Osim u slučaju nezakonitog otkaza, rok za prijavu ne postoji, mada je svakako bolje da se postupak pokrene što pre. Ako su predmet prijave poslodavca neisplaćena novčana potraživanja (plate, naknade, bonusi…), ti dugovi zastarevaju u roku od tri godine od trenutka njihovog nastanka, pa inspekcija nakon isteka tog perioda neće moći da uradi ništa.
Nakon primljene prijave, inspektor rada pokreće postupak u okviru kojeg ispituje da li je u određenoj firmi ili preduzeću zaista došlo do kršenja zakonskih propisa.

Rok za završetak postupka je mesec dana od trenutka podnošenja prijave, odnosno petnaest dana - ako se postupak vodi zbog prijave nezakonitog otkaza. Izuzetno, rokovi mogu biti produženi na dva meseca.

Na kraju postupka inspektor donosi rešenje.Tokom postupka imate pravo da se informišete o toku postupka po Vašoj prijavi. Na kraju postupka inspektor je dužan da Vas pismeno obavesti o ishodu postupka i preduzetim merama.

Ukoliko  ova mera ne reši problem, zaštitu Vaših prava moraćete da potražite na sudu. U tom slučaju  biće izuzetno  korisno što ste se prvo obratili inspekciji rada, jer njihovi nalazi, zaključci, rešenja i nalozi mogu poslužiti kao čvrsti dokazi u sudskom postupku. Obzirom da Inspektorat za rad ima ukupno 28 odvojenih jedinica - odeljenja i odseka inspekcije rada koja se nalaze u upravnim okruzima i gradu Beogradu i dva odeljenja inspekcije rada u sedištu Inspektorata.

Obzirom na okrug možete se obratiti na jednu od  dole navedenih adresa :
Severnobački okrug
- Subotica -   Trg Lazara Nešića 1, IV sprat, 024/ 552-398 [email protected]
Srednjebanatski okrug
- Zrenjanin – Trg slobode 10, prizemlje, 023/ 534-714 [email protected]
Severnobanatski okrug
- Kikinda – Trg srpskih dobrovoljaca 12, I sprat, 023/ 21-030 [email protected]
Južnobanatski okrug
- Pančevo – Trg kralja Petra I 2 – 4, IV sprat, 013/ 344-378 [email protected]
Zapadnobački okrug
- Sombor – Trg Cara Uroša 1, I sprat, 025/ 22-367 [email protected]
Sremski okrug
- Sremska Mitrovica Svetog Dimitrija 8, II sprat, 022/ 554-799 [email protected]
Mačvanski okrug
- Šabac – Cara Dušana 1/3, III sprat, 015/ 342-245 [email protected]
Kolubarski okrug
- Valjevo – Karađorđeva 31, I sprat, 014/ 227-955 [email protected]
Podunavski okrug
- Smederevo – Trg republike 5, I, II i III sprat, 026/ 224-211 [email protected]
Braničevski okrug
- Požarevac – Drinska 2, I sprat, 012/ 225-741, [email protected]
Šumadijski okrug
- Kragujevac – Save Kovačevića 7, suteren, I i II sprat, 034/ 336-245, [email protected]
Pomoravski okrug
- Jagodina – Knjeginje Milica 80a, II sprat, 035/ 234-481, [email protected]
Borski okrug
- Bor – Bor, Moše Pijade 19, II sprat, 019/ 544-041, [email protected]
Zaječarski okrug
- Zaječar – Generala Gambete 44, III sprat, 030/ 458-065, [email protected]
Zlatiborski okrug
- Užice – Dimitrija Tucovića 52, I i II sprat, 031/ 513-949, [email protected]
Moravički okrug
- Čačak – Župana Stracimira 2, I sprat, 031/ 510-193, [email protected]
Raški okrug
- Kraljevo – Trg Jovana Sarića 3 , III sprat, 036/ 331-422, [email protected]
Rasinski okrug
- Kruševac – Balkanska 63, II sprat, 037/ 440-478, [email protected]
Nišavski okrug
- Niš – Strahinjića bana bb, II sprat, 018/ 523-256, [email protected]
Toplički okrug
- Prokuplje – Cara Lazara 49, prizemlje, 027/ 324-316, [email protected]
Pirotski okrug
- Pirot – Srpskih vladara 83, I sprat, 010/ 313-463, [email protected]
Jablanički okrug
- Leskovac – Pana Đukića 9 – 11, prizemlje, 016/ 21-41-81, [email protected]
Pčinjski okrug
- Vranje – Peti kongres 1, I sprat, 017/ 413-845, [email protected]
Kosovska Mitrovica
– Ulica oslobođenja - zgrada vatrogasnog doma -, 028/ 422-845


Bojana Bogojević, diplomirani pravnik

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica