Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produžavanje radnog odnosa za vreme trudnoće

U radnom odnosu sam već sedam meseci, na svaka dva do tri meseca mi se produžava ugovor. Trenutno sam u drugom stanju i na odmoru, a najverovatnije mi poslodavac neće produžiti ugovor kada im saopštim za trudnoću. Interesuje me ...

Hvala unapred, Jasna.

O: Poštovana,


Izmenama Zakona o radu iz 2013. godine, određeno je da zaposlenoj ženi za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta koja je u radnom odnosu na određeno vreme, rok za koji je zasnovan radni odnos produžava se do isteka korišćenja prava na odsustvo. Vaš poslodavac dakle nema pravo da Vam otkaže ugovor o radu, a njegovo trajanje se produžava po sili zakona.

Ukoliko i pored toga poslodavac reši da prekrši zakon, a na osnovu podataka iz Vašeg pitanja može se videti da mu to nije strano, otkaz ugovora o radu koji dobijete biće ništav, takođe po sili zakona, i to ako je poslodavcu na dan otkaza poznato postojanje trudnoće ili ukoliko u roku od 30 dana od dana dostave otkaza dostavite potvrdu o trudnoći ovlašćenog organa ili drugog nadležnog organa.

Ovo znači da se ukoliko dobijete otkaz nakon što ste poslodavcu dostavili dokaz o trudnoći, možete obratiti inspekciji rada koja ima ovlašćenje da Vas vrati na posao (nakon što podnesete tužbu sudu). Na taj moći ćete da primate zaradu (odnosno kasnije naknadu zarade) do isteka porodiljskog odsustva i odsustva radi nege deteta. Obzirom na dužinu trajanja staža, za vreme porodiljskog odsustva i odsustva radi nege deteta imaćete pravo na punu naknadu zarade.

Doc. dr Mario Reljanović

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica