I dok mnogi troše mnogo novca na skupocene tretmane i proizvode protiv starenja, Kineskinjama to, čini se, ne pada na pamet. Još od davnina koriste se beauty ritualima kako bi održali mladolik izgled i svežinu kože, koristeći, najčešće, sastojke koje već imaju u svojoj kuhinji.

Pirinčana vodica

I Kineskinje i Korejanke imaju običaj da umivaju lice pirinčanom vodom. Osim što je koriste za čišćenje, posvetljuje kožu i učvršćuje kožu. Ima i protivupalna svojstva pa će sprečiti i nastanak akni.

Masažeri lica

Mnogi danas koriste masažere za lice kako bi podstakli cirkulaciju, ali, retki znaju da je i ovaj izum originalno došao iz Kine, još u sedmom veku. Osim što podstiče cirkulaciju, pomaže u sprečavanju naticanja i koristi se pre nanošenja proizvoda za negu kože kako bi prodrli dublje u kožu. Podsticanje cirkulacije kože pomaže i u "peglanju" bora na licu.

Zeleni čaj

Kinezi uopšteno piju puno čaja, a osim što im pomaže održati zdravlje, ima i pozitivne učinke na kožu. Yilin Wang, utemeljiteljica kineskog brenda za negu kože W=Hb2, pojašnjava da se različite vrste čaja koriste za različite tipove kože. Ipak, zeleni čaj ostaje najpopularniji među njima za većinu Kineza. I ne čudi to nimalo jer obiluje antioksidansima.

Maska za lice s kurkumom

Ove maske za lice Kineskinje same prave kako bi "ispeglale" bore i zbog toniranja kože lica, pojašnjava Wei Brian, stručnjak za negu kože i beauty guru.

Pomešajte jednu kašiku bademovog mleka, jednu čajnu kašiku meda i jednu čajnu kašiku kurkume. Ako želite da maska bude gušća, dodajte još meda ili malo jogurta. Bademovo mleko sadrži vitamin E i antioksidanse.

Facijalna akupunktura

Ovo je tretman koje mnoge Kineskinje koriste. Sitne iglice profesionalci akupunkture stavljaju na akupunkturne tačke lica i vrata. Ovo je popularna metoda u Kini i veruje se da ima mnogo pozitivnih delovanja na zdravlje uopšteno, ali i na zdravlje kože. Nakon tretmana koža je blistava, a tretman se koristi i kod akni, bora, ožiljaka, psorijaze i ekcema.