Tokom trudnoće, hormonske promene i povećanje zapremine krvi mogu dovesti do glavobolje, zbog čega možete da ih imate više nego što ste ih inače imali, trudite se da izbegavate sledeće stvari koje mogu da je pogoršaju:

  • Stres
  • Loše držanje
  • Nedostatak sna
  • Nizak nivo šećera u krvi
  • Odvikavanje od kofeina
  • Dehidracija

Za rešavanje problema glavobolje preporučljivo je da se oslonite na kućne lekove i prirodni način lečenja, jer ozbiljnije terapije treba uzimati tek nakon konsultacija sa lekarom. Pored toga, postoje verovatni neželjeni efekti određenih vrsta lekova na bebe o kojima treba voditi računa. Dakle, isprobajte sledeće efikasne načine i možda ćete moći da se oslobodite glavobolje.

Unosite puno vode

Održavanje hidratacije može pomoći u oslobađanju od glavobolje tokom trudnoće. U fazi trudnoće, važno je da ostanete hidrirani kako biste održali energiju u svom telu i obezbedili pravilnu cirkulaciju enzima i proteina. Pokušajte da pijete najmanje 8 čaša vode svakog dana da biste sprečili glavobolje.

Koristite hladne obloge

Tokom trudnoće, migrena može biti uzrokovana proširenim krvnim sudovima u glavi. Hladni oblog može pomoći u zatezanju krvnih sudova i smanjenju ćelija i na taj način pomoći u ublažavanju bolova. Možete koristiti paket leda ako želite ili možete napraviti hladan oblog kod kuće. Sve što vam treba je čist peškir i činija hladne vode. Umočite peškir u vodu i iscedite ga. Lezite na udobnu površinu i stavite peškir na čelo i oči i lagano ga pritisnite. Poznato je da hladni oblog pruža olakšanje od vaskularnih glavobolja kao što je migrena.

Trudnica, glavobolja, suze, bol
Shutterstock Trudnica sa jakim glavoboljama

Vruća obloga je dobra za ovu vrstu bola u glavi

Vruća obloga pomaže u ublažavanju bolova širenjem krvnih sudova i povećanjem dotoka krvi u mozak. Tenzijske glavobolje bolje se leče toplim kompresom. Za toplu oblogu biće vam potreban čist peškir i činija tople vode. Potopite peškir u posudu sa vodom i iscedite ga, nanesite na čelo ili podnožje vrata za olakšanje.

Đumbir

Đumbir se koristi kao prirodan lek protiv mučnine. Takođe deluje kao prirodni lek za glavobolju tokom trudnoće jer leči migrenu. Đumbir blokira prostaglandine, koji stimulišu kontrakciju mišića i na taj način pomaže u sprečavanju glavobolje. Ako ne želite da konzumirate sirovi đumbir, možete napraviti i čaj od đumbira. Evo kako možete da napravite čaj od đumbira.

Koristite ulje nane

Ulje peperminta deluje rashlađujuće na kožu. Takođe smanjuje osetljivost na glavobolju. Uzmite nekoliko kapi ulja od peperminta u dlanove i utrljajte ga između dlanova nekoliko sekundi. Nanesite ulje na slepoočnice ili čelo i masirajte minut. Uradite ovo pre spavanja da biste videli pozitivne rezultate.

Koristite Omega - 3 ulja

Omega 3 masne kiseline koje se nalaze u masnoj ribi smanjuju intenzitet i trajanje glavobolje. Uključivanje maslinovog ulja u ​​ishranu može povećati potrošnju omega-3 ulja. Alternativno, mogu se uzimati i tablete omega-3 masnih kiselina.

Limunov sok

Limunov sok ima brojnih pre.dnosti, borba protiv glavobolje je jedna od njih Takođe pruža olakšanje od grčeva u stomaku i poboljšava imuni sistem. Trudnoća može smanjiti nivo vitamina C u telu, izazivajući glavobolje. Limun takođe izbacuje toksine iz tela i poboljšava cirkulaciju krvi i deluje kao antioksidans.

Lavandino ulje

Ulje lavande takođe opušta i umiruje kožu. Stoga, umasiranje ulja na čelo može pomoći u smanjenju bola.

(Yumama)