Snovi o trudnoći su veoma česti, češće se javljaju kod žena ali i muškarci mogu imati takve snove. Sama ideja trudnoće izjednačava se sa idejom rođenja i života. Tako trudnoća simbolizuje nove početke, životnu snagu, vitalnost, dugovečnost i zdravlje, ali i rast, razvoj i stvaranje.

Trudnoća je uvek povezana sa nečim novim. U biološkom smislu, to naravno znači začeće, rast, rođenje i život; jednostavnije, dete. Međutim, u simboličkom smislu to bi moglo biti povezano sa različitim idejama. Trudnoća može da simbolizuje sve novo. Za pojedinca to može predstavljati novo poglavlje života, novi aspekt ličnosti te osobe, novu priliku, plan ili bilo šta slično. Snovi o trudnoći odražavaju ove koncepte, pa to objašnjava zašto bi i muškarci mogli imati takve snove, mada su oni češći kod žena.

Na primer, trudnoća u snu mogla bi da predstavlja još nedovršene projekte, ideje koje treba da dobiju konačni oblik, nešto što očekujemo. Ovi snovi bi takođe mogli biti povezani sa nečim na čemu već radimo. Neke žene nisu ni svesne svoje istinske želje da imaju dete, sve dok se ne dogodi san o trudnoći. Naravno, žene koje planiraju da zatrudne ili su već trudne, češće sanjaju o trudnoći.

Snovi o trudnoći često su povezani sa dubokom i nesvesnom potrebom za velikom promenom. Mogli bi biti povezani sa našim budnim životnim snovima i maštarijama. Takođe bi mogli biti povezani sa konceptima brige, negovanja i odgovornosti. S negativne strane, mogli bi biti vrlo uznemirujući i mogli bi odražavati stvarne frustracije u životu.

To može značiti da ste preuzeli previše odgovornosti u svom budnom životu, da ste pod velikim emocionalnim pritiskom ili da ste potpuno skrenuli pažnju na živote drugih ljudi. Snovi o trudnoći takođe odražavaju potrebu za slobodom i olakšanjem.

Trudnica pije kafu
Shutterstock Trudnica pije kafu

Sanjati trudnicu

Snovi o viđanju trudnice mogli bi imati različita značenja. Takav san može značiti da ćete uskoro doživeti određene neprijatne stvari. Najverovatnije, to ima veze sa vašim planovima i željama i očekivanjima koje drugi imaju od vas.

Ako ste žena, ovaj san mogao bi odražavati vašu frustraciju koju su izazvali drugi koji su vas pritiskali da zatrudnite. Alternativno, ovaj san mogao bi da odražava strahove povezane sa vašom vezom. To znači da sumnjate da vas partner vara i plašite se da bi mogao da vas napusti.

S druge strane, ako sanjate o ženi za koju znate da je trudna, a u stvarnosti nije trudna, to znači da će se ta osoba suočiti sa velikim promenama u bliskoj budućnosti.

Ovaj san takođe može značiti da ste bliži nekome koga znate i da vam je do te osobe stalo. To bi vam mogao biti neko veoma drag, najverovatnije vaš najbolji prijatelj.

Taj se san obično javlja ženama, a trudnica u snu obično je njen najbolji prijatelj. To bi takođe moglo odraziti vaš strah od napuštenosti, nakon velikih promena u životu vašeg prijatelja.

Trudnica
Shutterstock Trudnica

Sanjati da rađate

Snovi o porođaju još su jedan od uobičajenih snova kod trudnica i odražavaju iste ideje, razmišljanja i emocijekao i snovi o trudnoći uopšte. U drugim slučajevima, snovi o porodu simbolizuju novi početak i olakšanje.

Ovaj san može da simbolizuje kraj projekta, kraj životnog poglavlja, neka važna dostignuća, spoznaje i otkrića u vašem životu, o svetu i o samom sebi. Snovi o porođaju povezani su sa idejom stvaranja i kreativnosti. Ti bi snovi mogli biti metafora za rađanje novih ideja i planova.

Ako sanjate da je porođaj započeo, a niste ni znali da ste trudni, to znači velika iznenađenja i velike, dramatične promene u vašem životu. Dobićete nešto o čemu nikada niste sanjali; ovi snovi su obično dobar znak. Simbolizuju nagradu za veliki trud i zalaganje.

(Yumama)