Dok ste trudni, svesni ste da će se vaš život značajno promeniti kada u njega uđe dete, ali dok se ne nađete u toj situaciji, ne možete ni da zamislite kakve će vam sve promene doneti nova životna uloga.

Jedna mama po imenu Kejt zato je želela da približi budućim mamama šta ih očekuje, ali i da ih podseti da uživaju u trudničkim danima.

"Kada sa bila trudna, imala sam gomilu stvari koje sam se trudila da obavim pre nego što se porodim, bilo da je to da izađem uveče, da spavam duže ujutru (malo upozorenje: spavanje nakon sedam sati ujutru uskoro će postati nemoguća misija). Ali, jednu stvar sam zanemarila.

Ako ste u drugom stanju i čitate ovo, samo ustanite i izađite napolje. Odmah sada. Samo izađite kroz vrata i zatvorite ih za sobom. Ponesite novčanik ili nemojte. Ostavite ili ponesite mobilni telefon, nije važno. Samo izađite i ne vraćajte se, recimo, 20 minuta. Uradite to, čekaću vas.
Da li ste se vratili? U redu. To je, dragi moji, nešto što više nikada nećete uzimati zdravo za gotovo", poručila je ova mama u pismu.

Ona je duhovito opisala situaciju koja joj se desila, kada je kao majka "ugrabila neko vreme za sebe i potrošila luksuznih 45 sekundi u toaletu", a zatim shvatila da je nestalo toalet papira.

"Ništa strašno. Samo ću istrčati i kupiti ga. Dozvolite da detaljno (u minutima) opišem šta 'istrčati iz kuće' znači za novopečene mame:

6 minuta - toliko vam, otprilike, treba da u bebi torbu potrpate osnovne sitnice kao što su: maramice, pelene, flašica, igračka, rezervna majica, kapica (ukoliko je sunčano), laža... Dakle, samo najosnovnije stvari! To je kratak put, ali ste verovatno do sada shvatili da uvek treba da budete pripremljeni.

2 minuta - Iako je prošlo 11 sati, verovatno da niste oprali zube, te je došlo vreme i za to. Zaboravite na šminkanje.

20 minuta – Morate da nahranite bebu... po ko zna koji put. Zapravo, prošlo je izvesno vreme otkako je poslednji put jela, a ne želite da izađete napolje i imate posla sa nervoznom i gladnom bebom.

3 minuta - Nahranili ste bebu, sada samo još da podrigne.

4 minuta - Morate da presvučete bebu, jer umesto da podrigne, beba je bljucnula, naravno i po sebi. Usput ćete shvatiti da bi i vi trebalo da promenite svoju majicu.

5 minuta - Miris koji ste nanjušili dok ste presvlačili bebinu benkicu postaje sve jači. Shvatate da morate da joj promenite i pelenu.

1 minut - Proverite kakvo je vreme napolju. Izgleda da je bebi potrebna kapica.

1 minut - Treba pronaći kapicu.

4 minuta - stavljate bebu u auto-sedište, kopčate je, nameštate je, iako još niste ni blizu automobila.

2 minuta – Uzimate svoju torbu, ključeve, bebi torbu i dolazite do vrata.

2 minuta - Piški vam se. Sve to kretanje po kući dovelo je do toga da vam se ponovo ide u WC. Na pola puta do toaleta setite se da nemate više toalet papira.

1 minut - Tražite maramicu, maramice za bebe, ubrus, šta god.

2 minuta - Uzimate sve stvari i ovog puta stvarno izlazite iz kuće.

Dakle, 53 minuta kasnije vi i vaša beba se nalazite napolju. Trebalo mi je skoro sat vremena da izađem iz kuće, a imajte na umu da sam bila u trenerci, patikama i kosi vezanoj u neuredan rep", napisala je ova mama detaljno.

Ona je na kraju pisma poručila da kada ste trudni i shvatite da nema toalet papira, jednostavno uzmete novčanik i odete do prodavnice. Kada imate bebu, za ovaj podvig vam treba samo 53 minuta.

"Tek kada dobijete bebu shvatite koliko toga vas deli do ulaznih vrata, zato sada, dok još možete, jednostavno se okrenite i idite. Gde i na koliko, ko vas pita? Niko! Samo idite", poručila je duhovito ova mama.

BONUS VIDEO:

Miris tela posle porođaja TikTok/thebiggersthebetter

(Yumama/N. Z.)