U trenutku kada žena vidi plus ili dve crtice na testu trudnoće, njen dah će zastati - posebno ako je slučajno zatrudnela. Greške sa kontracepcijom, priče o plodnosti koje su naše bake pričale koje zapravo nisu istinite, prekinuti odnos... Evo 9 činjenica o začeću koje znaju mame koje su slučajno zatrudnele:

1. Možete zatrudneti dok dojite
Iako postoji mišljenje da žene ne mogu da zatrudne sve dok doje, ovo je samo mit. Žena može zatrudnjeti već tri nedelje nakon porođaja, bez obzira da li doji i čak i ako još nije dobila menstruaciju .

2. "Zaustavite odnos" nije bezbedan metod
Najpoznatiji i najčešći metod kontracepcije koji koristi većina parova, ali ako ne želite da zatrudnite, nemojte se oslanjati na ovaj način zaštite. Samo nije sigurna. Prekinuti snošaj: Jedan spermatozoid dovoljan je za trudnoću!

3. Važno je svakodnevno uzimati pilule za kontrolu rađanja
Život je postao toliko zauzet i ponekad vam nedostaje da uradite nešto. Ako niste spremni za još jedno dete, obavezno uzimajte pilulu redovno.

4. Intimni odnos pod dejstvom alkohola
Možete izgubiti kontrolu tako da vaš mozak može da funkcioniše drugačije i zanemarite brigu o zaštiti.

5. "Suv odnos" preko donjeg veša
Ovo izgleda neverovatno, ali prema istraživanju Centra za planiranje porodice Australije (NSV), možete zatrudneti i na ovaj način. Studije dokazuju da sperma može proći i kroz donji veš.

6. Vazektomija nije potpuno bezbedna
Čak i ako je vaš partner imao vazektomiju, postoji mogućnost začeća. Može se desiti da procedura nije uspela. A ponekad, u zavisnosti od tehnike, može se spontano rekanalisati, pa je plodnost i dalje očuvana.

7. Plodni dani
Ova metoda nije sasvim pouzdana jer je tačno da žena može ostati trudna tokom celog meseca, čak i tokom menstruacije. Koje su vaše šanse da zatrudnite u svim fazama menstrualnog ciklusa

8. Niko vam neće verovati da je to bilo "slučajno"
Osim ako ne želite da gledate kako ljudi neprestano "prevrću očima" na reč "nasumično". Zato što će većina komentara zvučati: "Pa, zar niste znali da možete zatrudneti?". Naravno, nikada nećete reći svom detetu da to nije bilo planirano.

9. "Nezgoda" je najbolja stvar koja ti se dogodila
Možda niste planirali, ali sada ste tako srećni. Dete je najbolja "slučajnost" koja vam se dogodila u životu.

BONUS VIDEO:

Mama rodila dete u 50. godini TikTok/ emmoments

(Yumama/T.A.S.)