Nakon što je rodila prvo dete, mama Kejti Mekena je odlučila da ne želi više dece, pa je ugradila spiralu, koja se smatra veoma efikasnim kontraceptivnim sredstvom. Međutim, ona je zatrudnela uprkos tome, i to ne jednom, nego dvaput!

Ona je zato napravila simpatičan video koji je objavila na TikToku, gde najpre stoji u kadru sa svoje dvoje dece, a zatim njena najstarija ćerka pred kamere dovodi i najmlađeg brata.

"On: Ugradi spiralu, neće se opet desiti", napisala je ova mama šaljiv opis u videu.

Mama zatrudnela iako ima spiralu TikTok/ katieleighmckenna

Inače, spirala je mali uređaj koji se pravi od bakra ili plastike i ugrađuje se u matericu kako bi se sprečila trudnoća. Smatra se da je 99 odsto efikasan i može da traje i do deset godina, u zavisnosti od toga koji je tip spirale, piše thesun.co.uk.

Prema podacima britanske Nacionalne zdravstvene službe, manje od jedne od 100 žena zatrudni u prvoj godini nakon ugradnje spirale.

Međutim, kako je ova mama pokazala, njena deca su očigledno izuzetak. Ipak, nema preteranog razloga za brigu ukoliko koristite ovaj oblik kontracepcije jer se zaista retko dešava da žene ostanu u drugom stanju dok imaju spiralu.

Ipak, ovaj video je privukao one koji imaju ovakva iskustva, koja su podelili u komentarima.

"Upravo sam u 32. nedelji trudnoće, iako sam imala spiralu", napisala je jedna mama.

"Otišla sam u bolnicu zbog grčeva u stomaku, mislila sam da to moje telo reaguje na spiralu. Ispostavilo se da sam u 16. nedelji trudnoće sa blizancima", ispričala je durga mama.

Inače, kako je mama Kejti otkrila u komentarima, ona je, nakon što je prvi put zatrudnela iako je imala spiralu, nakon tog porođaja otišla da joj stave drugu spiralu. Kako se ispostavilo, prva je pukla, ali izgleda da ni druga nije bila sasvim efikasna, pošto je 18 meseci kasnije ipak rodila bebu.

BONUS VIDEO:

Trudna 9 sedmica posle porođaja TikTok/MOMA_BEAR_1

(Yumama/N. Z.)