Jedna mama bila je šokirana kada je utvrdila da beba o kojoj se posle porođaja brinula u porodilištu zapravo nije njena.

Ovaj slučaj dogodio se prošlog septembra u bolnici u Dorsertu, Engleska, gde je Mejsi Bet (22) rodila svoju ćerku Izabel. Da su bebe zamenjene, mama je shvatila tek kada je uzela da detetu promeni pelenu i shvatila da su joj u porodilištu dali dečaka.

Naime, ubrzo nakon što je rodila devojčicu, babice su ovu mamu obavestile da je bebi potrebna fototerapija, te da su je zbog toga smestili u posebnu prostoriju. Mejsi je jedne noći otišla da obiđe svoju bebu, a u sestrinskoj sobi je zatekla jednu od babica kako drži bebu.

"Ona je izašla ispred i rekla mi da uđem jer je tu i Izabel, a ja sam pretpostavila da su je, dok sam bila u toaletu, izvadili iz krevetića gde je drže zbog fototerapije", preneo je nypost.com njene reči.

Mejsi kaže da su joj sestre rekle da je njena ćerka već neko vreme tu jer je mnogo plakala. "Rekle su mi da mnogo liči na mene. Tada je bilo veoma rano, i prošla su samo dva dana od porođaja, tako da nisam ništa dovodila u pitanje i odnela sam bebu nazad u svoj krevet".

Tek kasnije kada je uzela bebi da presvuče pelenu, shvatila je da drži dečaka, a ne svoju ćerkicu.

Ova mama kaže da se najpre uplašila da joj je neko ukrao bebu.

"Bila sam prestrašena nakon četiri godine pokušavanja da dobijemo bebu. Mislila sam da sam izgubila bebu nakon što sam je rodila".

Mejsi veruje da su babice slučajno zamenile bebe, ali joj i dalje nije jasno da li je majka dečaka to uopšte shvatila.

"Ona je bila na potpuno drugom odeljenju od mene i ne znam da li uopšte zna da je njena beba bila kod mene. Koliko znam, Izabel je i dalje bila na fototerapiji sve to vreme, na drugom kraju hodnika, ali ne znam šta se dešavalo dok sam ja bila u sobi sa drugom bebom".

U bolnici je pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo kako je došlo do ove greške, a glavna babica Lorejn Tondž je rekla da im je "veoma zašto zbog neprijatnosti koja se desila, stupili smo u kontakt sa majkom kako bismo joj pružili podršku".

Takođe, izjavila je da poziva majku da stupi u kontakt sa njima, kako bi im pomogla da utvrde kako je došlo do toga da se bebe pomešaju.

"Bezbednost roditelja i beba je za nas najviši prioritet", poručila je.

BONUS VIDEO:

Mama se porodila u Japanu TikTok/nicole_does_japan

(Yumama/N. Z.)