Iako je danas sve osigurano kako ne bi došlo do zamene beba u porodilištima, iako mama i beba odmah dobijaju narukvicu sa istim brojem, što se prvo daje mami na uvid, a onda stavlja na njihove ruke, mnoge buduće mame i dalje imaju strah.

Trudnica koja se trenutno nalazi u 37. nedelji trudnoće nedavno je gledala dokumentarac o stvarnim slučajevima zamene novorođenčadi u porodilištima, i uplašila se. Ona je tada razmislila šta može da uradi kako bi ona bila sigurnija i mirnija da je beba koju odvede kući njena, i došla je na genijalnu ideju.

"Možda sam paranoična, ali učiniću sve što mi pomaže da se opustim", rekla je ova mama i objasnila da će svom sinu odmah nakon porođaja nalakirati jedan noktić na nozi.

Nakon genijalne ideje ove mame, nizali su se komentari trudnica, ali i mama koje su to isto uradile u porodilištu.

"Dvaput sam rodila, i oba puta sam im lakirala nokat jer je uvek suprug išao po njih i samo tako sam mogla da budem mirna", napisala je jedna mama, dok je druga rekla da nije dozvoljavala da joj dete iznesu iz sobe.

Beba, novorođenče, bolnica
Shutterstock Novorođenče u bolničkom krevetiću

"Ja nisam dopuštala da mi dete iznesu iz sobe, sestre su sve radile ispred mene", rekla je, dok su se ove genijalne ideje svidele mami koja se upravos prema za porođaj.

"Upravo si mi dala ideju, pakujem i plavi lak za nokte u porodilište. Ne zanima me ko će mi reći da sam luda", napisala je jedna buduća mama.

(Yumama)