Porodilišta širom sveta izgledaju potpuno različito – drugačije od onih u Srbiji, ali se i međusobno razlikuju. Recimo, u Nemačkoj postoje čak i džakuziji u kojima trudnice mogu da se opuste pre porođaja, a kako izgleda boravak u porodilištu u Japanu pokazala je Amerikanka koja se tamo porodila.

Tiktokerka Nikol Patris koja se iz Kentakija sa porodicom preselila u Japan, na toj društvenoj mreži redovno pokazuje kako izgleda život u ovoj zemlji. Sada je pokazala i kako je izgledao boravak u porodilištu, gde se osećala "veoma voljeno", dok joj je iskustvo sa prvog porođaja u Americi potpuno drugačije.

Nikol se porodila carskim rezom u bolnici u Nagoji, a platila je kako bi pet dana bila smeštena u "prelepom apartmanu" i to je bio njen božićni poklon od muža. Od bebe je bila razdvojena 24 sata jer je mališan morao na fototerapiju zbog žutice, ali je svakako mogla da provede neko vreme sa bebom dok ga je dojila

Na snimku koji je ova mama objavila, vidi se kako izgleda apartman u kojem boravi – tu je mala kolevka za bebu, dva prostrana, bračna kreveta poput onih u hotelima, veliko ogledalo, trosed i stočići, lampa. Takođe, Nikol u apartmanu ima i veliki sto, kao i komodu na kojoj se nalazi televizor.

Mama se porodila u Japanu TikTok/nicole_does_japan

U porodilištu gde se porodila, mamama se služe tamošnji specijaliteti koji im pomažu da se brže oporave i uspostave laktaciju. Kako je objasnila, doručak se porodiljama služi u sobi, ručak i večera se jedu u restoranu, a između obroka im u sobu donose čaj.

Vraćajući se iz restorana, Nikol je snimila i deo u kojem se nalazi estetska klinika, gde mame mogu da odu na razne kozmetičke tretmane.

Takođe, na klinici se nalazi i deo gde porodilje mogu da uživaju u čitanju, a Nikol je snimila i police sa raznim dekorativnim predmetima kojima mame mogu da se posluže kako bi napravile originalne fotografije svojih mališana.

"Baš je lepo kada ti pripremaju ukusnu hranu, tako da ne moraš da brineš o tome. Ovde stvarno brinu o mamama i žele da se samo odmaramo, opuštamo i uživamo u boravku ovde", kaže Nikol.

soba za dojenje.jpg
TikTok/Screenshot/nicole_does_japan 

Ova mama je istakla da osoblje u porodilištu ohrabruje mame da doje svoje bebe, a na klinici postoji i soba za hranjenje, koja je potpuno opremljena - tu je dosta stolica i jastuka za dojenje, flašice, mlečna formula, pumpice za izlazanje i sve što majkama može da zatreba, naravno, sterilisano. Takođe, tu je i vaga gde mame mogu da izmere bebe kako bi imale predstavu o tome koliko su mleka pojele. 

Naravno, nema potrebe ni reći da su se ljudi oduševili uslovima boravka u ovom porodilištu, tako da su mnoge žene u komentarima rekle da "ne bi želele da idu odatle".

BONUS VIDEO:

Kako muškarac brine o ženi posle porođaja  TikTok/datdiazcouple

(Yumama/N. Z.)