Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"STRANO TELO JE TRULILO U MENI MESEC DANA": Teško iskustvo mame zbog greške doktora - posle porođaja morala na operaciju

Ispovest mame koja je mesec dana posle porođaja povala Hitnu pomoć i završila na operacionom stolu - u njenom negativnom iskustvu pronašle su se mnoge žene u Srbiji.

 Posle porođaja ostala mi je posteljica u materici. Izvor: Shutterstock

Na Fejsbuk stranici "Stop akušerskom nasilju" mnoge žene dele svoja iskustva tokom poređaja i otkrivaju kakve su tretmane imale u bolnici i porodilištu. Dok neke žene upozoravaju na određene lekare, ustanove i pričaju o lošem iskustvu, neke su imale samo pozitivne i reči zahvalnosti.

Jedno negativno iskustvo podelila je nedavno mama koja je više od mesec dana nakon porođaja završila u bolnici greškom lekara - ovo je njena priča:

"U utorak, negde blizu ponoći, završih u kolima Hitne, a zatim u Višegradskoj, zbog obilnog krvarenja. 35 dana nakon porođaja. Hitan prijem, kažu ostao je komad posteljice. Komad, od skoro 4 centimetara. DEŠAVA SE, NISTE NI PRVI NI POSLEDNJI. Dešava se, a ne bi smelo da se desi. Jer je nakon porođaja urađena revizija. Jer je pre otpusta urađen je ultrazvučni i ginekološki pregled." - objavila je mama na gupi "Stop akušerskom nasilju" i na svom profilu.

Doktorka na pregledu nije videla deo posteljice

Kako je istakla, dobro je upamtila doktorku koja je radila pregled, jer je nakon prvog porođaja ona takođe pregledala. "Zaboravila je da ima pacijenta, pa je napustila ordinaciju i nije se više vratila. Morala sam da čekam sutradan."

"Tada još nisam znala da je, očito, nestručna i nezainteresovana za posao kojim je odabrala da se bavi. Ali sećam se da je smrdela na trulo, arogantno i agresivno." - priča majka koja je doživela neprijatno iskustvo ističući kako je zbog navodne doktorke mogla da umre. "Ja i ko zna koliko njih još. Jer je strano telo trulilo u meni mesec dana. I hvala Gospodu Bogu i mom telu koje je odreagovalo i pokazalo mi da nešto nije u redu. Urađena mi je intervencija u totalnoj anesteziji. Rezultate biopsije čekam naredne 3 do 4 nedelje."

Ne želim nijednu ženu da uplašim

"Tražili su da potpišem da sam upućena u to da postoji mogućnost velikog krvarenja ili povrede, a zatim i vađenja materice. Dakle, morala sam da pristanem na to da, ispravljajući jednu grešku, mogu da naprave drugu, još goru. To je protokol, kažu... Ovim ne želim nijednu ženu da uplašim! Naprotiv, želim da vas ohrabrim, da pitate, da se zauzmete za sebe, da znate koja su vaša prava, da se edukujete dovoljno."

Na osnovu svog iskustva, mama savetuje druge žene da idu na dodatne preglede i da ne veruju jednom mišljenju i dijagnozi, kao i da doktorka sa kojom je ona imala iskustva nije jedina, već da ih ima mnogo više. I zaključuje rečima - "Dešava se, a ne bi smelo da se desi!"

Ispod objave nizali su se komentari podrške i reči ohrabrenja, kao i poruke žena koje su imale slično loše iskustvo.

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hm

Lekari se stalno izvlace bez posledica sa svakakvim stvarim

Najnovije

Vesti

Porodica