U porođajnoj sali svi željno iščekuju taj trenutak kada će beba da ugleda svetlost dana. I dok se retko kada desi da babice i doktore bilo šta iznenadi, jer su navikli na razne "nepredvidive" situacije koje prate porođaj, postoje trenuci koji se nikada ne zaboravljaju. Babica Piroki Kevel, koja već dugi niz godina radi u porodilištu, otkrila je šta je pored bebe tokom porođaja sve pronašla "skriveno" u vagini.

"Često se dešavalo da nakon što beba izađe, pronađemo izgubljeni tampon, veštačke nokte, razne pirsinge, pa čak i poklopce za olovke", rekla je babica i dodala da jedna slučaj pamti i dan danas. Prema njenim rečima dok se jedna žena spremala za porođaj , Keval je primetila par bikinija unutar polnog organa.

"Samo sam postavljala jedno pitanje: 'Kako?'. Posle mi je buduća mama priznala da je pre devet meseci vodila ljubav na plaži. Pošto je popila nekoliko čaša vina, nije bila svesna da joj se donji deo pokidao i umesto da otpadne ušao je unutra.", ispričala je medicinska sestra i dalje u šoku kako žena do sada nije tako nešto primetila.

Porođaj
Shutterstock Porođaj

Babica je objasnila da može da se desi da se predmeti zaglave iza ili obmotaju oko grlića materice, što dovodi do prilično neočekivanih nalaza nakon pregleda. Međutim, mnogo je opasnije to što takve situacije mogu da izazovu ozbiljne infekcije, pa čak i da ugroze bebin život ukoliko se ne izvade na vreme.

"Nemojte da vas bude sramota, ukoliko sumnjate da vam je nešto ušlo u vaginu bolje idite kod ginekologa nego da čekate da samo izađe, posledice mogu da budu ozbiljne", upozorila je za kraj medicinska sestra.

(Yumama)