Svaka trudnica mašta o brzom i lakom porođaju, posebno prvorotke. Neke imaju sreće i porode se u roku od 10 minuta od dolaska u bolnicu, a neke čak i ne stignu do bolničkog kreveta, a beba ih iznenadi. Jedna Britanka je imala brz porođaj, i to u situaciji u kojoj nije mogla ni da zamisli da će do njega da dođe.

Tridesetdvogodišnja Ebi Moris organizovala je porodičnu večeru, obukla je veoma elegantno i ugostila svoje najbliže, a onda je dobila neočekivane kontrakcije. Usred večere porodila se uz asistenciju supruga i sestre, dok ostatak porodice nije ni znao šta se dešava.

"Moja mama nije ni slutila šta se dešava, bila je previše okupirana zabavljanjem ostale dece da bi mogla da shvati da sam rodila na spratu. Obzirom na to da je sve išlo toliko brzo, još uvek sam nosila svečanu odeću. Imala sam dugu suknju koju sam nekako uspela da spustim, a kosa i šminka su mi još bile netaknute", rekla je Ebi.

Ona je dan ranije osećala kontrakcije zbog kojih se javljala u bolnicu, ali kako se nije otvarala i kontrakcije su prestale, lekari su je poslalali kući uz objašnjenje da porođaj neće još. Kada je osetila da joj kreću kontrakcije, nazvala je Hitnu pomoć, ali nisu uspeli da stignu na vreme jer je beba bila brža, i na svet je stigla kod kuće.

"Kontrakcije su se javljale u sve kraćim intervalima i postajale su sve jače, a ja sam ubrzo shvatila da će beba da dođe, a da ja neću stići do bolnice", objasnila je Ebi.

Trudnica, bol, kontrakcije
Shutterstock Trudnica sa bolovima u stomaku

Dok su joj sestra i suprug pomagali da se porodice, sa njima je na telefonskoj liniji bila babica koja im je davala uputstva.

"Moram da priznam kako mi je u jednom trenutku sve izgledalo kao neka dobra komedija", ispričala je novopečena mama.

(Yumama)