Džozi Peukert iz Nikragve odlučila je da svoje treće dete donese na svet potpuno drugačije od prethodnih. Izabrala je da njeno 'porodilište' ovog puta bude Tihi okean, a danima se spremala za to.

Bebu je rodila bez medicinske pomoći, u takozvanom 'slobodnom porođaju', na plaži Majaguala u Nikaragvi. Na svom Instagram profilu podelila je nekoliko detalja, između ostalog i trenutak kada svoju bebu drži u naručju dok su još pupčanom vrpcom vezane.

Džozi kaže da je oduvek želela da se porodi na plaži, a da se za ovaj porođaj spremala nedeljama. U automobilu pripremila je korpu sa kompletnom opremom za bebu, a redovno je pratila i plimu kako bi znala da je sigurno za bebu da se tu porodi.

"Pošto je Bodi došao na svet umotali smo ga u peškir, a ja sam se vratila u okean da se osvežim. Kasnije sam obukla svoju odeću i sa porodicom smo krenuli kući da se odmaramo. Bodi je na rođenju imao 3.500 grama", istakla je Džozi.

Njoj je ovo treća beba koju je donela na svet, a objasnila je i zbog čega se ovog puta odlučila na nešto drugačiji korak.

"Želela sam da budem bezbrižna i slobodna. Prvi porođaj u bolnici je bio traumatičan, drugi je bio u kući. Nisam redovno išla ni na kontrole tokom treće trudnooće, nisam znala ni termin porođaja. Verovala sam da će beba sama znati da pronađe put", istakla je Džozi.

(Yumama)