Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOVORILA JE DA ĆU DA RODIM RETARDA: Sandra je posle 8 godina zatrudnela, a na porođaju u Pančevu doživela najgore uvrede

Autor Radmila Ilić

Ispovest Sandre koja je jedva čekala ovaj dan, a onda je ostao gorak ukus zbog babicinih reči.

 Porođaj Izvor: Shutterstock

Koliko je teška borba za potomstvo znaju samooni koji kroz nju prolaze. Jedna mama Sandra otkrila nam je koliko sreće su joj donele te dve crte koje je ugledala posle više godina nade, ali i koliko je povređena rečima koje je čula na porođaju.

"Živela sam sa partnerom u Negotinu, a ostala sam prijavljena sa prebivalištem u Pančevu, u opštini kojoj pripada moje selo. Posle 8 godina neuspelih pokušaja, pojavile su se dve crtice na testu! Mojoj sreći nije bilo kraja", zapolela je svoju priču Sandra.

Možda će vas zanimati

Imala je probleme oko papirologije, ali je nekako uspela da reši da trudnoću vodi u Negotinu, gde je i živela.

"Na svakom pregledu bio je drugi lekar, a onda sam se odlučila da se prebacim kod jednog i da me samo on vodi. Boljeg i finijeg lekara nisam znala, bio je tako detaljan, brinuo je o mojoj visoko rizičnoj trudnoći više nego ja. Na poslednjoj kontroli potvrdio mi je da je moja beba sitna ali 100 odsto zdrava. Vratila sam se u moje selo, i iznenada mi je pukao vodenjak", rekla je Sandra koja nije ispunila želju da je porodi lekar koji je toliko brinuo o njoj, pa čak se nije našla ni u toj bolnici u Negotinu.

 Žena čeka porođaj
Žena čeka porođaj
Izvor: Shutterstock

"Prvo su mi pravili problem jer nemam uput, a kad je babica videla da su svi papiri iz Negotina, pitala me je šta mi je rekao lekar. Dok sam ja govorila da je rekao da je beba sitna ali zdrava, ona je počela da se dere i da govori kako ću da rodim retarda i zaostalo dete. Taj osećaj ne mogu da zaboravim. Bila sam povređena takvim ponašanjem iako sam znala da nije istina to što govori jer sam verovala svom ginekologu. Ubrzo se rodio sin od 2.640 grama i 46 dugačak. Danas jak i zdrav momak od četiri i po godine", govori nam Sandra.

Ona je otkrila i da pored svih tih uvreda koje nikad neće zaboraviti, imala je užasnu epiziotomiju i još užasnije ušivanje, da je zadobila toliki strah da je sa drugom bebom htela da se porodi kod kuće.

"Nikada neću moći da razumem kako jedna žena može biti takva prema drugoj ženi. Zašto se tako ponašaju", pitala se Sandra za kraj.

A kakvo je vaše porođajno iskustvo?

Anketa

A kakvo je vaše porođajno iskustvo?

  • Imam predivno iskustvo.

    39.65% (249)

  • Niko nije vikao na mene, ali bolelo je pakleno.

    37.42% (235)

  • I na mene su vikali tokom porođaja.

    22.93% (144)

A kakvo je vaše porođajno iskustvo?

Rezultati

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, godine) na e-mail: [email protected].

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandra

Podrška.. U PANČEVAČKOj bolnici su zaista užasni.. Zaobićiiiii

Najnovije

Vesti

Porodica