Zvuk otkucaja srca vaše bebe koji čujete u jednom od prvih ultrazvučnih pregleda je nešto što ćete zauvek pamtiti sigurno. Međutim, neki ljudi tvrde da te otkucaje treba dobro da oslušnete, jer upravo oni mogu u startu da vam pokažu da li ćete roditi dečaka ili devojčicu.

Neke mame kažu da su otkucaji srca bili jasan i tačan znak koji je pokazao pol njihove bebe, iako stručnjaci nisu ubeđeni u to. Očigledno je reč o bapskoj priči, ali kao što se kaže 'gde ima dima, ima i vatre', postoje 50 odsto šanse da će baš to da vam bude dobar signal.

"Ako otkucaji srca zvuče kao konj u galopu ili voz koji je odbegao, možete otkriti pol bebe. Ako vam deluje kao da čujete voz, onda je u pitanju dečak, a ako vam deluje kao da oslukujete konja u galopu, onda vam stiže devojčica", rekla je jedna mama.

Razlog ovoga zašto otkucaji srca devojčice zvuče kao konj u galopu je navodno to što su njeni otkucaji preko 140 u minuti.

Kako zvuče otkucaji koji se čuju kao voz?

Na ovom snimku možete čuti otkucaje srca kod muške bebe u 16. nedelji. Da li vam zvuči kao voz?

Kako zvuče otkucaji koji se čuju kao konj u galopu?

Na sledećem snimku možete čuti otkucaje srca devojčice koji konstantno kucaju preko 140 otkucaja u minuti. Da li vam zvuči kao konj u galopu?

Šta kažu stručnjaci?

"Nema dokaza da otkucaji mogu da ukažu na to da li nosite dečaka ili devojčicu. Puls beba je mnogo brži nego puls odraslih ljudi, i obično je između 110 i 160 otkucaja u minuti. Ali ne postoje dokazi da srce dečaka kuca sporije od srca devojčice", kaže doktorka Kej.

(Yumama)