Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trudnice i alkohol: Da li smem da popijem bezalkoholno pivo u trudnoći?

Alkohol se trudnicama nikako ne preporučuje jer može ozbiljno naškoditi bebi. Ipak, postavlja se pitanje da li bezalkoholno pivo može imati posledice...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Bez sumnje, ljudi prosto vole da uživaju u hladnim, alkoholnim pićima sa društvom. Trudnice izbegavaju alkohol, te je sasvim razumljivo što požele u društvu da popiju barem neko bezalkoholno piće. 

Sve žene koje vole pivo, vrlo često se zapitaju da li je u redu piti bezalkoholno pivo u trudnoći?

Povezane vesti

Povezane vesti

Ono, naravno, nastaje otklanjanjem alkohola iz običnog piva. Ipak, ginekolog Mara Fransis iz San Antonija istakla je da se u ovom pivu ipak može naći 0.5 procenata alkohola. To je potpuno legalno i dozvoljeno, zato treba biti obazriv.

Postavlja se pitanje da li bezalkoholno pivo može da naškodi bebi?

Prema sprovedenim istraživanjima, zapravo ne postoji dokaz da može naškoditi, ali ne postoji dokaz ni da ne može. 

Ipak, stručnjaci ističu da se alkohol u trudnoći potpuno izbegava, jer se može povezati sa problemima u ponašanju i učenju, porođajnim defektima i mnogim drugim poremećajima. 

Neke studije su potvrdile da manja količina alkohola nema štetan uticaj. Ipak, kako se ne može tačno odrediti koja količina može naškoditi, a koja ne, najsigurnije je voditi se parolom - Tokom trudnoće ne treba piti alkohol.

U svakom slučaju, sa svojim doktorom porazgovarajte o uzimanju alkohola tokom trudnoće. Kada je bebino zdravlje u pitanju, možda je najbolje odluka da ne rizikujete.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica