Većina ljudi za Uskrs ofarba više jaja nego što im je potrebno. Ako je to slučaj i kod vas, donosimo vam super ideju kako da iskoristite preostala uskršnja jaja - napravićete dobar obrok za celu porodicu, bez mnogo muke. 

Sastojci:

  • Čen belog luka
  • Kilogram crvenog krompira
  • 2 kašike sirćeta
  • Kašičica soli
  • 6 kuvanih jaja
  • 220 grama majoneza
  • 125 grama kisele pavlake
  • Kašika senfa
  • Pola kašičice mlevene paprike
  • Četvrtina kašičice bibera
  • Glavica crnog luka
  • 2 struka celera
  • 2 kašike sitno iseckanog peršuna

Priprema:

11:14
Korak 1

Skuvajte krompir

Najpre operite i oljuštite krompir, isecite ga na četvrtine. U veću šerpu stavite krompir, beli luk, kašiku sirćeta, kašičicu soli, nalijte vodom i stavite da provri. Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka oko deset do 12 minuta. Ocedite vodu, izvadite beli luk, tada ga oljuštite i izgnječite.

11:15
Korak 2

Pripremite ostale sastojke

Dok se krompir kuva, isecite pet jaja.

U velikoj posudi pomešajte majonez, pavlaku, senf, mlevenu papriku, biber, beli luk i ostatak sirćeta i soli. Zatim u to dodajte skuvani krompir, iseckana jaja, luk i celer. Ostavite u frižideru da se ohladi.

11:15
Korak 3

Pospite začinima

Pre nego što poslužite salatu, isecite preostalo kuvano jaje i stavite ga odozgo. Po želji pospite i malo peršuna i/ili mlevene paprike i uživajte u ukusnom obroku!

BONUS VIDEO:

Kako se pravi najbolja grčka salata Instagram/ _eating_with_emily

(Yumama/N. Z.)