Ukoliko imate problem da svom detetu date povrće jer uporno odbija, možda imamo rešenje za vas. Ove burgere možete poslužiti kao večeru, kao doručak ali i kao ručak ukoliko vam treba neko brzo rešenje.

Potrebno je:

  • 500g nemasnog mlevenog junećeg mesa
  • 1 parče hleba, fino usitnjeno (bez korice)
  • 2 kašike mleka
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 15g maslaca
  • 150g spanaća,odmrznutog i oceđenog
  • (može i svežeg, naravno)
  • 1 čen sitno seckanog belog luka
  • pola kašičice soli
  • bibera po ukusu
  • lepinje i prilozi po želji

Priprema:

Sitno izmrvite hleb, prebacite u posudu i pospite mlekom. Dobro promešajte kako bi se dobila ujednačena smesa. Crni luk isecite sitno i propržite na maslacu dok ne omekša i ostavite da se malo ohladi.

U veću posudu stavite sve sastojke uključujući hleb posut mlekom i prženi luk, pa rukama dobro promešajte. Ne koristite mikser kako bi se napravila potrebna tekstura.

Od ove količine sastojaka dobićete 8 malnjih ili 4 veće pljeskavice, a ako imate dovoljno vremena najbolje je da ih ostavite u frižideru da odstoje jedan sat, a onda ih pržite i servirate uz omiljene dodatke.

(Yumama)