Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEKAN I MIRISAN: Najjednostavniji recept za hleb BEZ GLUTENA! Cela kuća će zamirisati

Hleb bez glutena sa vrlo jednostavnom pripremom.

 Hleb_1114341392.jpg Izvor: Shutterstock

Alergičari na gluten moraju voditi računa o mnogo stvari, a posebno je problematično mamama sa malom decom. Ako ne nikada niste sretali sa ovim alergijama, predstavljamo vam recept za hleb bez glutena.

Možda će vas zanimati

Sastojci potrebni za hleb za 2 osobe:

150 gr bezglutenskog brašna
150 ml tople vode
25 ml ulja
1/2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1/4 kesice suvog kvasca

 Hleb bez glutena
Hleb bez glutena
Izvor: Shutterstock

Priprema:

U posudu pomešajte vodu, so, šećer i suvi kvasac. Mešajte da se sjedini, a onda polako dodavati brašno malo po malo, i mutiti mikserom sa spinalnim nastavcima.

Ukoliko vam se učini da je testo malo ređe, dodajte još malo brašna i mutite dok se ne formira lopta. Kada je umešano testo, polijte ga uljem i prebacite ga u pleh za pečenje ili kalup koji su prethodno obloženi pek papirom.

Ostavite ga tako na sobnoj temperaturi nekih 20 minuta kako bi naraslo. Za to vreme rernu zagrejte na 200-220 stepeni, i kada vidite da je testo naraslo, stavite ga u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta, a onda smanjite rernu na 180 stepeni i pecite još 20-30 minuta, zavisno od jačine šporeta.

Izvadite ga iz rerne i pokrijte čistom krpom nekih 10 minuta. Kada se ohladi, možete ga seći.

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica