Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

8 PRAVILA SREĆNIH PORODICA: Uvedite male promene i u vašoj kući više neće biti svađe i vike, a deca će uživati

Napravite male promene a vaša porodica će osetiti preporod.

 Porodica, roditelji, deca Izvor: Shutterstock

Ovo su pravila srećnih porodica

Iako izraz "porodična tradicija" zvuči malo staromodno, ali za sreću vaše dece i porodice je potrebno baš to. To ne moraju biti neke svečanosti i odlasci na manifestacije nego zabavna rutina koja se ponavlja svaki dan ili jednom nedeljno. Veliku važnost imaju i zajednički obroci jer istraživanja pokazuju da su te porodice vrlo povezane i bliske.

Ključ je u stabilnosti koja je deci potrebna da se osećaju sigurno i zaštićeno. Predstavljamo vam 8 stvari na kojima insistiraju srećne porodice:

1. Što više zagrljaja

Svako ko je nekad bio na masaži zna koliko je dodir ugodan. Dodirom se vrši povezanost, a čak i jednostavno tapšanje po ramenu ima značenje.

Možda će vas zanimati

2. Ne opterećujte decu

Mnoga deca danas imaju 5-6 aktivnosti van škole, a to zaista stvara stresnu atmosferu. Dovoljno im je i jedna ili najviše dve, a ostatak vremena im ostavite za igru.

3. Bez bračnih svađa

Iako su svađe nekada neizbežne, nikada se ne svađajte pred decom. Ako vas dete vidi u svađi, izvinite mu se i recite da je sada sve u redu.

4. Zajedničke priče

Kada se deca vrate iz škole, pitajte ih kako su proveli dan. Pritom, nemojte gledati u televiziju u tom trenutku ili raditi nešto drugi, posvetite im punu pažnju.

 Srećna porodica
Srećna porodica
Izvor: Shutterstock

5. Mama i tata se vole

Mnogi roditelji stavljaju decu na prvo mesto, a zanemaruju svoj brak. To je pogrešno! Deci treba pružiti primer kako izgleda veza puna ljubavi.

6. Igrajte se zajedno

Zajednička igra stvara snažnu porodicu i tople uspomene. To može biti bilo šta što vas raduje, slaganje kockica, vožnja rolerima, igre sa loptom...

7. U ovoj kući se ne viče

Deci je potrebna mirna okolina. Razgovarajte sa njima, možete im postaviti i stroga pravila, pa čak i kazne ako su potrebne, ali nikako ne gubite kontrolu.

8. Smeh je lek

Ne morate znati napamet gomilu viceva, stvorite pozitivnu atmosferu. I proliven sok može biti razlog za smeh a ne za viku.

 Srećna porodica
Srećna porodica
Izvor: Shutterstock

(Yumama/24sata)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica