Jesen u svojoj ponudi ima najlepši spektar boja, najsočnije ukuse i najbogatiju ponudu recepata koje možete spremiti kod kuće. Bundeva je sasvim sigurno jedna od zvezda jesenjeg menija, a kada od nje napravite sočnu poslasticu, tu nema greške.
Potrebno je:
Za koru:
- 3 jajeta
- 1 dl mleka
- šolja belog brašna
- šolja šećera
- prašak za pecivo
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 6 kašika ulja
Za fil:
-300 g bundeve
- šolja griza
Priprema:
Priprema kore:
Sve sastojke umutitie, pa polovinu smese ulijte na podmazan pleh. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko 5 minuta, a nakon toga izvadite pleh iz rerne, prelijte filom od bundeve, pa preko fila i ostatkom smese za koru.
Vratite pleh u rernu i pecite još oko 25-30 minuta na 180 stepeni.
Priprema fila:
U blender ubacite sitno seckane kocke bundeve, šolju griza i šećer, ukoliko želite, i dobro izmiksajte. Ukoliko volite kolače koji se jednostavno pripremaju, ovaj je baš za vas. Prijatno!
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.