Jesen u svojoj ponudi ima najlepši spektar boja, najsočnije ukuse i najbogatiju ponudu recepata koje možete spremiti kod kuće. Bundeva je sasvim sigurno jedna od zvezda jesenjeg menija, a kada od nje napravite sočnu poslasticu, tu nema greške. 

Potrebno je:

Za koru:

- 3 jajeta

- 1 dl mleka

- šolja belog brašna 

- šolja šećera

- prašak za pecivo

- 2 kašike kukuruznog brašna

- 6 kašika ulja

Za fil:

-300 g bundeve

- šolja griza

Priprema

Priprema kore:

Sve sastojke umutitie, pa polovinu smese ulijte na podmazan pleh. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko 5 minuta, a nakon toga izvadite pleh iz rerne, prelijte filom od bundeve, pa preko fila i ostatkom smese za koru.

Vratite pleh u rernu i pecite još oko 25-30 minuta na 180 stepeni.

Priprema fila: 

U blender ubacite sitno seckane kocke bundeve, šolju griza i šećer, ukoliko želite, i dobro izmiksajte. Ukoliko volite kolače koji se jednostavno pripremaju, ovaj je baš za vas. Prijatno!

Probajte i: