Potrebno je:

450 grama makarona ili špageta

mala glavica crnog luka

češanj belog luka

kašika putera

malo soli

malo origana

kašika brašna

šolja pasirane bundeve

šolja mleka

pola šolje rendanog parmezana

Priprema

Zagrejte rernu između 215 i 220 stepeni.

U veliku šerpu sipajte vodu i pustite da proključa, pa ubacite makarone da se skuvaju.

Iseckajte beli i crni luk. U maloj posudici otopite puter na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk i ostavite na ringli oko 5 minuta, izvadite kad luk počne da tamni. Dodajte so, origano i brašno, pa promešajte da se sjedini, a zatim dodajte bundevu. Kada se kašica sjedinila sa ostatkom smese, umešajte i mleko, pa sklonite sa ringle.

Kuvanu testeninu isperite, a zatim sipajte u veliku posudu za pečenje. Prelijte makarone smesom od bundeve i mešajte tako da sva pasta bude utopljena u smesu. Pospite pastu rendanim parmezanom i zapecite u rerni oko 10 minuta, odnosno dok se sir ne istopi.  

Savet: Po želji, umesto origana možete dodati bilo koji italijanski začin.

Probajte i:

Priredila Biljana Marković