Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'To je lopta, ima plamenčiće i sija': Šta su mališani rekli o suncu?

Logoped Nataša D. Čabarkapa otkriva šta su mališani rekli o 'lopti koja greje' povodom Dana sunca.

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Kada nam je neko posebno drag kažemo "Ti si moje sunce". Tada želimo reći da je neko centar našeg univerzuma. Sunce je oduvek bilo sinonim za pozitivne stvari, ono se povezuje sa dobrim raspoloženjem, sa osmehom, sa lepim šetnjama, letom, cvećem i prirodom.

Povezane vesti

Povezane vesti

Sunce je apstraktni pojam, vidimo ga, osećamo njegovu toplotu, a opet je tako daleko i neobično. Kakva je to "lopta koja greje"?

O suncu se često govori na logopedskom tretmanu. Kada je leto ono stalno sija, kada je zima krije se iza oblaka, sunce je gore, sunce je na nebu... Crtajući Sunce dete uči da povlači linije u različitim smerovima (od ili prema centru).

Sunce nam najviše znači kada opisujemo, odnosno definišemo pojam. Pametni i domišljati odgovori naših mališana nam često vrate osmeh na lice... Iznenadićete se kako vešto pokušavaju da nadomeste znanja koja im nedostaju, uz puno mašte.

Bilo da sa mališanima definišemo pojam sunca ili bilo koji drugi pojam, cilj je da dete što samostalnije opiše traženi pojam koristeći sva znanja koja poseduje.

Danas je Dan Sunca, izvora života, svetlosti i toplote. Na današnji dan skrećemo pažnu o značaju očuvanja životne sredine i prirode koja nas okružuje, prirode u kojoj odrastaju naša deca.


Foto:Privatna arhiva


Foto:Privatna arhiva


Foto:Privatna arhiva


Foto: Privatna arhiva


Foto: privatna arhiva

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica