Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simbolične logopedske aktivnosti za decu: Danas je Dan reka

Kroz igru podsetimo decu šta nam reke zapravo znače!

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Ovaj dan nas podseća koliko su reke bitne i kolika je njihova vrednost za celo čovečanstvo.

U Srbiji postoji veliki broj reka i jezera. Reke Srbije pripadaju slivovima Egejskog mora, pri čemu su tri reke plovne kroz čitavu Srbiju, a to su: Dunav, Sava i Tisa. Reke koje su delimično plovne su: Velika Morava i Tamiš. Dunav je najduža reka koja teče u Srbiji dužine 588 km. Na današnji dan, kao i sve ostale dane, logoped Nataša D. Čabarkapa koristi reke i njenu simboliku u tretmanu.


Foto: Privatna arhiva

Kao što reke prate svoje tokove i mogu biti malo valovite i talasaste takva mogu biti i naša osećanja. Zato na psihološkom tretmanu imamo igricu koja se naziva Zabavna reka osećanja. Naši mališani preskaču kamenčiće koji kriju različite emocije o kojima kasnije razgovaramo. Uz reke stimulišemo progovaranje kada logopedske sveske ukrašavamo sa šarenim ribama koje svaki put kažu BUĆ kada skoče u vodu.

Reke su deo brojnih priča koje slažemo kada učimo redoslede i kada opisujemo te slike sa što više reči i detalja. Uz reke učimo predloge, razumevanje govora i izvršavanje naloga kada kažemo detetu da stavi nešto U reku, PORED reke, PREKO reke...

Logopedski Centar Čabarkapa poručuje na današnji dan: "Čuvajmo naše reke da bi naša deca mogla da se igraju pored reka, naše deke da pecaju i da svi uživamo u kupanju i vožnji  čamcem po našim lepim rekama."

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica