Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za mame preduzetnice: Od sada obavezna adresa za prijem elektronske pošte

Sva privredna društva i preduzetnici u Srbiji, shodno novim izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, dužni su da registruju adresu za prijem elektronske pošte.

  Izvor: Foto: Profimedia

U cilju unapređenje postojećeg sistema i usaglašavanje sa međunarodnim standardima u oblasti Zakona o privrednim društvima u Republici Srbiji donete su izmene i dopune te je Zakon o privrednim društvima sa izmenama i dopunama (u daljem tekstu: Zakon) počeo da se primenjuje 9. juna 2018. godine (osim onih izmena i dopuna koje se odnose na usklađivanje sa pravom Evropske unije, koje će se primenjivati počev od 1. januara 2022. godine i određenih odredbi koje će se primenjivati počevši od 1. oktobra 2018. godine).

Kao jedna od niza izmena i dopuna Zakona je navedena je dužnost privrednih društava da registruju adresu za prijem elektronske pošte.

Povezane vesti

Naime članom 21 Zakona o privrednim društvima predviđena je dužnost privrednog društva da ima adresu za prijem elektronske pošte.

Privredna društva su i do sada imala mogućnost da registruju gore navedenu adresu, ali nakon stupanja na snagu Zakona ova mogućnost od 1. oktobra 2018. godine predstavlja zakonsku obavezu koju će privredna društva biti dužna da registruju kod Agencije za privredne registre bez novčane naknadne.

Povezane vesti

Privredna društva koja su već registrovana u APR -u, kao i preduzetnici, ogranci i predstavništva stranih prvrednih društava koja do stupanja na snagu Zakona nemaju registrovani adresu za prijem elektronske pošte počev od 1. oktobra 2018. godine dužna su da zakonsku obavezu ispune, odnosno da registruju navedenu adresu u roku od godinu dana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica