Instruktorka plivanja Niki Skarnati objavila je na TikToku video u kojem je nabrojala stvari koje roditeljima ne preporučuje da koriste za decu jer mogu da budu opasne.

Kao prve na listi navela je pelene za vodu, uz objašnjenje: "Kaka će izaći i završiti u bazenu".

Sledeća na listi je stvar koju zaista koriste gotovo svi – mišići za plivanje za decu. "Grade lažno samopouzdanje i time povećavaju rizik od davljenja", pojasnila je svoj stav instruktorka.

Instruktorka plivanja roditeljima savetuje i da nikako ne kupuju deci takozvana sirena peraja, koja su spojena jer ističe da upravo to što drži mališanima spojene noge povećava rizik od davljenja. "Bacite ih", poručila je Niki.

Saveti instruktorke plivanja TikTok/ scarnati.swim

Iako većina mališana obožava da nosi naočare za ronjenje, ona to ne savetuje – doduše, ne zato što je opasno, već smatra da se kod dece na ovaj način "povećava strah od kvašenja lica".

Na jednoj od fotografija u videu, ona prikazuje i šlauf za plivanje, za koji ističe da je opasan jer dete drži u vertikalnom položaju i ističe da je to "položaj davljenja".

Ipak, mnogi su komentarisali da obožavaju da rone s naočarima, ali i da mnogim mališanima smeta hlor, tako da ne podržavaju njen stav u vezi sa ovom stavkom na listi.

"Naočare su u redu ako vaše dete može efikasno da pliva samo. Ja radim sa decom od šest meseci do šest godina", odgovorila je Niki u jednom komentaru.

U vezi sa mišićima za plivanje, za koje su mnogi u komentarima tvrdili da su im kao deci pomogli da imaju više samopouzdanja u vodi, instruktorka je poručila: "Problem je što deca uđu u vodu misleći da će plutati, a ako nemaju mišiće, ne plutaju".

Kada su u pitanju pelene za vodu, instruktorka je u komentarima pojasnila da je mnogo bolje koristiti višekratne pelene za kupanje umesto jednokratnih jer "bolje prianjaju oko nogu i struka".

BONUS VIDEO:

Pravila pedijatra za svoju decu TikTok/beachgem10

(Yumama/N. Z.)