Katja Ileri iz Turske objavila je video snimak koji je mnoge uplašio, ali i naučio važnu lekciju. Na snimku se vidi kako muškarac, verovatno tata, drži devojčicu na ivici broda, a onda je u igri baca u more. Devojčica na rukama ima mišiće, ali oni tokom pada u vodu spadaju sa njenih ruku i devojčica tone.

Ovaj zastrašujući snimak pokazuje da pomagala za plivanje nisu 100% sigurna i da je najvažnije da budete oprezni, kao i da vam deca tokom kupanja budu nadohvat ruke kako bi se sprečilo davljenje.

Čim je upala u more, devojčici su spali mišići, a ona je nestala ispod površine - "Mali rezime današnjeg odmora" - napisala je mama koja je htela da upozori mnoge roditelje.

Snimak je pregledan čak 70 miliona puta, a u komentarima mnogi su priznali da je prizor užasan: "Ovo je neodgovorno"; "Nadam se da je dete dobro"; "Primer kako su proizvodi iz godine u godinu sve lošijeg kvaliteta" - samo su neki od komentara.

Stručnjaci savetuju da prilikom kupanja sa malom decom poštujete pravilo 30 sekundi, odnosno da budete toliko blizu deteta da možete blagovremeno da reagujete. Takođe, ne oslanjanjte se previše na pomagala poput mišića i gume, i najbolje rešenje jeste da upišete decu na časove plivanja.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Ludilo: Ljudi skočili u more na svadbi Đorđa Đokovića! Instagram