To je priča stara koliko i vreme: borba tinejdžera i roditelja oko urednosti dečije sobe. Obično neko na kraju odustane - ili dete popusti i raspremi sobu ili roditelj digne ruke. Kompromis pronalaze samo najmudriji!

U jednoj priči, objavljenoj na roditeljskom forumu, mama je ta koja je odlučila da preseče jer njena ćerka nikako nije želela da raspremi sobu.

"Ja sam više nego ogorčena zbog svoje šesnaestogodišnje ćerke, njena dečija soba je prljava rupa. Prljava odeća svuda, na podu, ispod kreveta, prekrivena čistom odećom. Hrana i omoti svuda, čaše za piće - od kojih su dve razbijene. Šminka bukvalno svuda, razmazena po celoj posteljini."

Mama objašnjava da njena ćerka ovog meseca ima kontrolne i zabrinuta je kako će se koncentrisati u haosu.

"Domaći zadaci razbacani svuda, nasumični listovi zgužvani i pocepani. Povrh svega, ona stalno uzima moje stvari – pronašla je dva para mojih patika i parfem ispod kreveta, potrošen i nedostaje mu poklopac, moja šminka je uništena."

Mama objašnjava da je nakon razgovora ili moljenja ćerke da raspremi, odlučila da preduzme radikalnije mere:

"Ubeđivala sam, preklinjala, pretila, previše puta i izgubila sam nerve danas popodne. Kada sam ušla tamo da nešto uzmem, stala sam na razbijenu čašu. Uzela sam sve što je bilo moje i onda krenula da pakujem stvari u crne kese za đubre, da ubacujem sve što je polomljeno, prljavo, stvari za koje je očito nije briga. Odlučila sam da sve što je po podu i razbacano bacim u smeće. Ima pet punih kesa koje čekaju da budu izbačene."

Frustrirana mama dodaje da njena ćerka ima suludu naviku kupovine, pa stvari brzo nakuplja.

"Nisam ponosna na ovu odluku, ali moram negde da podvučem crtu."

Ispod objave nizali su se razni komentari:

"Ovo je savršen način da uništite svoj odnos sa ćerkom" - pisao je jedan.

"Ovo će pamtiti zauvek. Požurila bih da sve to vratim odmah da sam na tvom mestu. Ti si odrasla osoba i potrebna joj je tvoja podrška", glasio je jedan komentar.

Zatim je postojala ova suprotna perspektiva: "Uradila si pravu stvar! Ovako će naučiti lekciju.

Ova čitateljka je podelila svoje lično iskustvo, napisavši: "Još se sećam da je moja mama ovo radila kada sam imala 15 godina i bila sam uglavnom uredna. Samo nije bila pospremljena u tačno vreme kada je rekla. To je bila nezrela reakcija sa njene strane."

Zatim je savetovala: "Bilo bi vam mnogo bolje da razgovarate sa ćerkom."

Da li je mama preterala, šta vi mislite? Pišite nam u komentarima!

BONUS VIDEO:

Majka vodi dete na povocu TikTok/ thesimplemum

(Yumama/T.A.S.)