Letovanje sa porodicom i malom decom podrazumeva da ćete mališane učiti da plivaju i uživaju u čarima pravog kupanja. Dok neki roditelji za časove plivanja angažuju stručnjake, neki se odluče da se sami prepuste u takvu avanturu. Ipak, učenje deteta da pliva može da bude izazovno, posebno ako je reč o plašljivom mališanu.

Kako je pomogao detetu da prevaziđe strah i naučio ga da pliva, otkrio je jedan tata iz Srbije - njegov trik će se dopasti mngoim roditeljima:

"Naš klinac je po prirodi vrlo oprezan, puno mu vremena treba da se oslobodi, pa se ista stvar desila i kad je u pitanju učenje plivanja. Sve može, ali da se skinu mišići ili da se ne drži čvrsto za mene dok je u vodi nipošto“, napisao je tata na Fejsbuk stranici Grčka info.

Kako kaže, nije od onih roditelja koji na silu uče dete da pliva, pa je morao da pribegne lukavstvu da bi ovo leto bilo to kada će se rešiti mišća i drugih pomagala.

"Počeo sam lagano da ispuštam vazduh iz mišića pre nego što mu ih stavim na ruke. Naravno, svo vreme sam bio u blizini deteta i pratio njegovu adaptaciju na nove uslove plivanja. Kad primetim da se u potpunosti prilagodio na smanjenu količinu vazduha u mišićima ide novo izduvavanje i novo praćenje ponašanja", objasnio je tata kako funkcioniše ovaj trik.

Efekti su se pokazali već posle dva i po dana – dete je nosilo mišiće koji su bili bez imalo vazduha u sebi.

Dodaje da je jedini stres za dete bio kada je došao trenutak da skinu prazne mišiće. Tu situaciju je rešio tako što je dečaka odgurnuo od sebe kako bi mu pokazao da je naučio da pliva.

Kod učenje deteta da pliva, najvažnija je bezbednost, ali i volja i pristup. Zato sa puno strpljenja učite mališane, a kada mislite da su spremni podstaknite ih da više veruju u svoje sposobnosti.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Kako na praktičan način da lako spakujete decu za more Tik Tok/betterwithchardonnay