Britanski naučnici napominju da određene namirnice mogu pomoći da se olakša uspavljivanje dece. Ove namirnice treba da budu uključene u večernju ishranu vašeg deteta da bi lakše utonulo u san.

Trešnje su jedan od izvora melatonina, hormona koji reguliše cikluse spavanja i budnosti. Banane su bogate magnezijumom i kalijumom. Ovi nutrijenti igraju ključnu ulogu u opuštanju mišića i funkciji nerava.

Takođe treba obratiti pažnju na sve što sadrži ovsene pahuljice i ovas. Ovsena kaša je uobičajena za doručak, ali je izvor složenih ugljenih hidrata koji podstiču proizvodnju serotonina. Ovo čini ovas zdravim dodatkom večeri.

Takođe obratite pažnju na jogurte i toplo mleko. Ovi mlečni proizvodi takođe pomažu pri opuštanju. Ćuretina bi takođe bila idealna za večeru za dete. Ovo meso sadrži triptofan, aminokiselinu prekursora serotonina i melatonina.

Takođe, ne zaboravite da je bolje spavati u hladnoj, mračnoj sobi. Navucite zavese na prozore i obavezno dobro provetrite, naravno, pridržavajte se režima spavanja, uprkos dugim i toplim večerima. Važno je da vaše dete ide u krevet u isto vreme, čak i tokom raspusta.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Šta pedijatrijska sestra ne dozvoljava svojoj deci TikTok/ josierosemueller