Većina roditelja čija deca idu u vrtić znaju da jutarnje spremanje pre izlaska iz kuće može da bude veoma stresno jer deca baš i nemaju predstavu da negde treba da se stigne u određeno vreme, pa se "razvlače" oko doručka, oblačenja...

Samohrana majka Mejsi iskusila je to na svojoj koži, pa je otkrila nekoliko "prečica" koja joj pomaže da ujutru uštedi vreme kada je u pitanju spremanje ćerkice za vrtić.

Za početak, Mejsi je otkrila da njena trogodišnja ćerka najčešće doručkuje u automobilu jer voli da duže spava ujutru. Mama je rekla da svoju ćerkicu budi svako jutro u 5:45 tako što uključi svetlo u spavaćoj sobi i ostavi ga uključenog dok se ona spremi.

Kada radi duže, Mejsi je priznala da svoju ćerku u povratku u kolima presvuče u čistu odeću koju će nositi sutradan, pusti je da zaspi u automobilu, a zatim je samo premesti u krevet.

"Dobro ste čuli, spava u čistoj odeći koju nosi sledećeg dana, ali to je uvek nešto udobno, poput trenerke ili helanki", napisala je mama na TikToku.

TikTok/Screenshot/maisieandnova kako sprema ćerku za vrtić

Ona je dodala da njena ćerka nije jutarnji tip osobe, tako da ukoliko je ujutru oblači, devojčica postane uznemirena i ima napade besa.

Mama je takođe priznala i da je šalje u vrtić čak i kada je boli stomak, curi joj nos ili malo kašlje.

"Moram da platim račune, kriza je, a to nisu hitne medicinske situacije niti ozbiljne bolesti, a ako vi niste OK sa tim da vam dete ima prehladu, onda ne treba da ga šaljete u vrtić", poručila je.

Na kraju, Mejsi je otkrila da štedi vreme u pripremanju ujutru tako što devojčici pravi frizure poput pletenica, koje mogu da stoje dva do tri dana.

Kao što možete da pretpostavite, mnogi su osudili majku zbog ovih "prečica" kojima se služi, ali ima i onih koji je hvale da je sjajna mama.

"Sjajno je to što radiš. Sramota je što živimo u društvu gde moramo da radimo po toliko sati dnevno, nije tvoja krivica", "Pametno je to što je uveče obučeš, ja sam se jedno jutro oko toga svađala sa ćerkom, na kraju sam je poslala u vrtić u pidžami", "Drago mi je da nisam jedina koja decu oblači uveče ako ujutru moramo rano da idemo negde", pisali su roditelji.

"Podržavala sam te sve dok nisam došla do dela gde je šalješ bolesnu u vrtić", "Izvini, ali ne podržavam deo o oblačenju odeće uveče, pre toga im je potrebno kupanje", "Izlažeš drugu decu riziku da se razbole zato što tebi tako odgovara", neki su od komentara u kojima su osudili ovu mamu.

BONUS VIDEO:

U čemu ne slati dete u vrtić TikTok/abigailmf1998

(Yumama/N. Z.)