Bivša ruska pevačica, TV i Inernet zvezda, Olga Orlova rodila je svoje drugo dete početkom 2023. godine. Trudnoća je bila dugo očekivana, porođaj je bio uspešan, a Olga na društvenim mrežama svaki dan pokazuje leti od sreće. Međutim, odgovarajući na pitanja pratioca na društvenim mrežama o tome kako se osećala nakon što je rodila dete sa 45 godina, TV voditeljka je ipak istakla da ima jedan problem. Kako se ispostavilo, Olgu su jako bolela rebra. "Ono što me zaista brine (u smislu bola) su rebra. Razdvojili su se tokom trudnoće, a sada se vraćaju zajedno sa žestokim bolom. Nikada ranije nisam ni od koga čula za ovo. Ali, nažalost, to je retko, ali se dešava...", otkrila je TV voditeljka na Instagramu.

Bol u rebrima ima tendenciju da se pojavi u drugom i trećem tromesečju, posebno pred kraj trudnoće, jer se stomak ali i celokupno telo rastežu, kako bi se prilagodili bebi. Taj isti bol može se vratiti i nakon porođaja, a kako biste ga smanjili, stručnjaci savetuju da mnosite široku odeću koja vas ne steže, topla kupka, kao i jastučić za grejanje mogu ublažiti tegobe, a ukoliko ovo ne pomaže i bol ne prolazi, obavezno se konsultujte sa lekarom. U trudnoći se za smanjenje bola u rebrima preporučuje i nošenje potpore za stomak, kao i promene položaja tokom spavanja kako bi se smanjilo opterećenje na tom delu tela.

Ruska TV zvezda Olga se brzo posle porođaja vratila u formu i uspela da izgubi kilograme. Pa, u roku od nekoliko meseci, šavovi posle carskog reza su zarasli. Inače, uprkos činjenici da se telo još nije potpuno oporavilo, Olga se ubrzo vratila na posao.

TV voditeljka veruje da ako žena ima priliku da organizuje svoj život tako da detetu ništa ne nedostaje, a pored njega postoje pouzdani ljudi, zašto onda da ne ide na posao? "Radim nedelju dana i nikoga ne izdajem!" — odgovorila je TV voditeljka jednoj mami na društvenim mrežama koja je oklevala da počne da radi sa sedmomesečnom bebom u naručju (smatrajući to izdajom).

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Spavanje bebe u krevecu TikTok/ewanandfriends