Sa rađanjem bebe rađaš se i nova ti! Rađaš se kao mama, i tvoj život se potpuno menja. Od prvog trenutka kada zagrliš svoju bebu sve je drugačije, tvoj život dobija novi smisao i od sada to malo biće ima prioritet nad svim, pa i nad tobom.

Prvih 24 sata nakon porođaja ni sami niste svesni promena kroz koje prolazite, osećate se umorno ali sa druge strane puni adrenalina jer vi ste 'kraljica koja je na svet donela nov život' i to je vaša nagrada zauvek!

Jedna mama Erika podelila je fotografiju koja je nastala u prvih 24 sata nakon porođaja, gde u naručju drži svoju bebu. Sreća na njenom licu isijava, a poruka koju je napisala vredna je čitanja.

"Ovako stvarno izgleda mama 24 sata nakon porođaja. Beba u marami. Koža na koži. Pelene za odrasle. Ružičasti sjaj. Moje telo oseća se kao da je trčalo maraton i moje srce još je otvoreno od jučerašnjeg putovanja. Porođaj nas otvara kao što potres otvara zemlju, a ja sam još u toj intimnoj, krhkoj agoniji otvaranja. Osećam se sirovo. Osećajno. Drugačije. Osećam se kao da sam na valovitoj površini okeana koji me prebacuje napred i nazad, između sreće, zahvalnosti, melanholije i tuge", započela je svoju poruku ova mama, a onda dodala:

"Pre samo 23 sata imala sam život u sebi, a pre 24 sata dopustila sam da život krene kroz mene, u moje ruke koje su ga dočekale. Praznina utrobe donosi težak osećaj udarca u stvarnost, ali tada se pojavi novi maleni život, tražeći dojku i ponovo se osećam potpuna. Još sam u procesu ove prekrasne promene kroz koju je prošla cela moja porodica i u potpunom sam strahopoštovanju prema našoj snazi ljudskog bića, žena, majki. Ovo vreme ne može da se uporedi sa nekim drugim", napisala je mama uz predivnu fotografiju:

(Yumama)