Poznata blogerka Konstens Hel, čije objave na Fejsbuku oduševljavaju mame širom sveta, ne boji se da prizna da je majčinstvo iscrpljujuće i teško, a u isto vreme i predivno.

Ona je majka četvoro dece, ima 32 godine i redovno podseća majka da rade neverovatan posao odgajajući svoju decu, i da su sve "kraljice".

Njena najnovija objava govori o emocijama koje pogađaju nove mame nakon rođenja prvog deteta, i vrlo je emotivan.

"Najteža stvar mi je bila kada sam postala majka prvi put. Ne sećam se da sam ikad u životu bila umornija, usamljenija ili više preplavljena emocijama. Da, što više radiš, opterećenje poslom raste ali za mene, ništa nije slično šoku koji te pogodi kada dođeš kući sa prvom bebom", započela je svoju objavu blogerka, a onda poslala bitnu poruku:

"Zapamti, ništa nije trajno, nemojte nikada da se osećate kao da ste promašili, kao da ste stvorili čudovište ili ste sebi na bilo koji način otežali život jer ste razmazili bebu. Svaki dan je drugačiji. Neki dan će beba da spava dok vi perete zube, a drugi neće da spava, a vi se ljuljate u uglu sobe buljeći u zid.

Vreme potrošeno na sebe nije izgubljeno vreme. Ništa nije važnije od vašeg mentalnog zdravlja. Napravite svakodnevno nešto što vi želite. Možda je to trčanje, možda je gledanje snimaka o smešnim mačkama, šta god."

Mama i beba
Shutterstock Mama i beba

Verovatno ste i vi primetili da neke žene izgledaju kao da se ništa posle dolaska deteta nije promenilo, ali nemojte to da vas zbuni.

"Neke mame izgledaju kao da im je sve prirodno došlo. Imaju savršenu frizuru i skupa dečija kolica. Ali u sebi žele da se utope u votku, zatraže razvod ili jednostavno odu. One se prikazuju kao kraljice, ali jedine znaju kako im je iznutra. Svi se borimo. Vaginalni porođaj, dojenje i spavanje sa bebom su super, ali i carski rez, adaptirano mleko i dadilja. Vaša sreća je važnija od svega toga", govori blogerka, a onda podseća da svaka od nas vidi veliku razliku između svog muža i nje.

"Osećate veliku podeli između partnera i vas, mislite da on jednostavno ne razume. Znate što? Verovatno ne razume sad, ali hoće, naučiće da razume. Podela će se smanjiti i ponovo ćete se osećati povezano."

Porodica
Shutterstock Porodica

Mama blogerka za kraj je poslala ohrabrujuću poruku, u želji da svaka žena shvati da nije jedina i da apsolutno sve prolaze kroz to.

"Uspevate! Prolazite svaki dan, bez spavanja, sa glasnim vrištanjem, bračnim slomovima, bez gubitka kilograma nakon porođaja, ali uspevate. Takva ste je**na kraljevska priča o uspehu, to što radite je fenomenalno i emocionalno iscrpljujuće. Nemoj to nikad zaboraviti, kraljice!"

(Yumama)