Džesika Tejlor je mama blogerka koja je napravila spisak stvari za koje je mislila da su drugačije, pre nego što je dobila svoju bebu.

Ona je navela 12 stvari koje je mislila da zna o bebama, ali se prevarila:

1. Porodiljsko odsustvo će biti lep odmor od posla

Istina, ne nedostaje mi posao, putovanje na posao ili sređivanje svaki dan, ali ovo nije odmor kakav sam zamišljala. Jer sada radim 20 sati dnevno, bez plate, pokrivena povraćanjem i kakom.

2. Biće lako izaći napolje sa bebom

Osim što to uključuje parkiranje od otprilike dva sata, menjanje odeće pet puta (jer će beba sigurno povratiti dok je presvlačim), preklapanje kolica uz magični origami i nindža veštine, kako bi ih stavila u auto i sve to pokušavajući da ne završim pokrivena bebinim povraćanjem dok izvršavam gornje korake.

3. Neće mi trebati toliko pomoći

Osim ako ne računate uvek i sve vreme. Želim pomoć 24 sata na dan! Želim pomoć za moju pomoć. Želim neprestanu pomoć u svim stvarima.

Mama i beba
Shutterstock Mama i beba

4. Odmah ću se zaljubiti u svoju bebu

Mislim da je tu trenutna i neobjašnjiva veza, ali isto tako mislim da prava ljubav dolazi postepeno, kako teror popušta i upoznajete svoju bebu. Sad je u punom jeku, ali prvih par dana i nedelja su bile toliko smešno teške, da mislim da sam osetila ceo spektar emocija, od ljubavi,mržnje i ludila.

5. Postporođajna depresija i emocije neće biti velika stvar

Osim ako mislite da je lako nositi se sa tugom i očajem bez sna.

6. Umor nije tako grozan kao što pričaju

Nije, još je godi! Kao što me moj brat podsetio nedostatak sna je oblik mučenja. Tako da, ništa strašno. Samo ćete poludeti.

7. Biću spremna za povratak na posao

Pogledajte projeve 5 i 6.

Mama i beba
Shutterstock Mama i beba

8. Lako ću se vratiti u formu jer ne radim

Ne samo da nemam vremena, nemam ni energije ni želje. Bila sam zavisnik od fitnesa većinu mog života, zbog čega je još alarmantnije jer me sad nije uopšte briga. Želja za vežbanjem mi je ravna nuli, a ako bi ga i imala, ne bih imala vremena ni energije.

9. Na mene neće uticati stvari koje pročitam na Internetu

Ovo bi možda i uspelo kad ne bih 20 sati dnevno provodile hraneći svoju bebu i pametni telefon je jedini prozor u svet. Uđite u Google ludilo.

10. Prirodno ću biti dobra mama

Možda na neki način i jesam, beba je zdrava i napreduje, ali neprestano sumnjam sama u sebe i uopšteno se osećam haotično.

Beba i mama
Shutterstock Beba i mama

11. Dojenje će biti čarobno

Bilo je, ali i nije bilo. Na kraju, nije bilonajbolji izbor za nas. I to je bilo teško za "progutati", jer društvo nekako izbegava formulu. Iznenadila sam se kako su mi mame prijateljice bile podrška, i na tome sam im zahvalna.

12. Neću pitati druge mame za savete jer ću stvoriti svoj put

Dopustite mi da ovo kažem: Ne bih uspela bez ljubavi, smernica i saveta prijatelja i porodice. Tako sam zahvalna što u svom životu imam veliku mrežu mama i tata koje žele pomoći. Razumeju tačno kako se osećam i čega se bojim u svakom trenutku i neprestano nude ohrabrenje. Svi nosimo istu oznaku časti i borbi, stvarajući presudnu vezu. Takođe sam imala neverovatnu podršku prijatelja koji nisu roditelji, ali uvek znaju reći prave stvari i na najbolji način mi pomoći da se osećam bolje u najtežim trenucima.

(Yumama)