Kao i mnoge majke koje spavaju sa decom i doje ih, jedna mama je pokazala koliko zapravo izgleda turbulentna njena noć. Mnogi kažu - "pa naspavaš se kad beba spava sa tobom" - ali to baš i nije istina. Ovaj snimak to i dokazuje!

Medicinska sestra Čerel snimila je kako izgleda njena nož sa bebom i podelila na portalu Mother.ly. Na videu je prikazano kako Čerel i njen muž zajedno spavaju sa svojim 17-mesečnim ćerkom Kleo, smeštenim između njih. Cele noći Kleo nemirno spava, dok Čerel često doji da bi je umirila. Nepotrebno je reći da se Čerel probudio sledećeg jutra, iscrpljen.

Kada je mama prvi put pogledala video, rekla je da je njena prva reakcija bila: "Ummm da li sam uopšte spavala?!! Iako je znala da je to bila teška noć, rekla je: "U mom umu nije tako izgledalo. Bila sam šokiran kada sam video koliko su ti intervali buđenja zapravo kratki."

"Uvek sam zamišljala da ćemo spavati zajedno, ali sam to pokušala jednom ili dvaput kada je moja najstarija ćerka bila mala, i brzo sam shvatila da to nije za mene, ili za nju u tom slučaju. Ali Kleo je očigledno bila sasvim druga priča."

Čerel je donela odluku da spava zajedno sa Kleo kada je dobila virusnu respiratornu infekciju koja može da izazove neke respiratorne komplikacije, dok je bila stara dve nedelje.

"Na kraju smo u to vreme povukli Kleo u naš krevet kako bismo pazili na njene respiratorne tegobe i pomogli joj da zadrži uspravniji položaj. Nakon što se oporavila, pokušala sam da je uspavam u kolicima, ali nikada nije spavala duže od jednog do dva sata, pa sam je, samo da bih uspela, stavila u krevet sa nama."

Još uvek se oporavljajući od porođaja usred pandemije, Čerel je odlučila da joj je lakše da doji Kleo pored sebe u intervalima buđenja nego da ustane, nahrani je i presvuče je i uspava i nju i bebu. Kao i mnoge mame koje prolaze kroz ovu fazu, tražila je svaki mogući način da bi se više odmorila.

"Bila je to definitivno iscrpljujuća faza na mom majčinskom putu, u najmanju ruku. Iako smo bezuspešno isprobali gomilu različitih strategija za spavanje tokom prošle godine, sada imamo novi plan sa konsultantom za spavanje koji će nam pomoći da prebacimo Kleo u njen krevet u narednim nedeljama. Svi se tome radujemo, kao što možete zamisliti, tako da upijam ove poslednje noći sa njom pored sebe." - izjavila je mama za Mother.ly.

Pogledajte video snimak u kojem se mama budi cele noći kako bi dojila dete!

BONUS VIDEO:

Koliko napreduje dojena beba za 15 nedelja TikTok/clairesamay

(Yumama/T.A.S.)