U ovoj sedmici obeležava se Svetska nedelja dojenja, a pošto je dojenje prirodan proces, naučno je dokazano koliko majčino mleko blagotvorno utiče na bebu, a i svaka mama zna da je važno reagovati akda je dete gladno, mnoge poznate ličnosti su se oglasile na temu dojenja u javnosti.

Jedan od njih je Jelena Đoković koja je 2017. godine objavila na Instagramu fotografiju na kojoj se vidi kako doji ćerku Taru. Mnogi su joj čestirali zbog toga, a posebno su je podržale mame koje takođe smatraju da je dojenje u javnosti najprirodnija stvar.

Jelena Đoković doji ćerku Taru.jpg
Foto:jelenadjokovicndf / Instagram 

Osim Jelene, dojenje na javnom mestu podržala je i poznata voditeljka KristinaRadenković

Dojenje u javnosti podržala je i voditeljka Kristina Radenković:

"Osuđujem jedino one koji osuđuju mame koje doje u javnosti. Ja svoju bebu dojim svuda, jedino što se pokrijem maramom, i to činim jer sam po prirodni sramežljiva. A svaku majku koja doji maksimalno podržavam. Ako nekoj odgovara da pelenom ili nečim drugim ne pokrije grudi, ja uopšte nemam problem sa tim. Mi smo svi odrasli zahvaljujući dojenju, zar ne?", objasnila je voditeljka i tada objasnila da planira svoju ćerku da doji do 15 mesec, koliko je i ona sisala kao beba.

Stav da treba dojiti u javnosti podržala je i pevačica JovanaPajić koja je istakla kako je i sama dojila decu u parkiću: "Dva puta sam je zasad dojila u parkiću. Drugi put sam samo, i to zbog dece koja su bila u našoj blizini, grudi i bebu pokrila pelenom. Bilo je 40 stepeni i bilo je veoma nelagodno i za mene i za dete. Inače, smatram da to treba raditi nesmetano. Pokrila sam se zbog mališana kako se deca ne bi pitala šta se to dešava", rekla je Jovana koja ima ćerke Helenu i Đinu sa pevačem Aleksandrom Cvetkovićem.

"Toliko se polemiše o tome, kod nas i više nego u svetu. Mame nikako ne treba da se kriju, kome se ne dopada, neka okrene glavu. Deca su uvek na prvom mestu, i takav stav treba da prihvate svi. Verujem da će se i kod nas promeniti situacija, ali isto tako verujem da će za to trebati mnogo vremena".

Podršku mama koje doje u javnosti dala je i glumica Tamara Dragičević, a mnoge svetski poznateličnosti poput manekenke Ešli Graham, Eva Longorija, Kejt Hadson, Hilari Daf, Emili Ratajkovski, Liv Tajler, Ališa Milano i mnoge druge popularne mame.

(Yumama)