U velikom izboru raznih imena, roditelji se često trude da detetu daju originalno i posebno ime. Neka od njih imaju svima poznato značenje, kao što je ime Anđela koja simbolizuje anđela čuvara, ili Milica koja ukazuje na milu i dragu devojčicu, dok neka imaju posebna značenja koja su poznata isključivo roditeljima mališana.

Mnoge poznate ličnosti daju deci nesvakidašnja imena, a neka od njh su inspirisala i mnoge mame i tate da slično nazovu svoje dečake i devojčice. Tako je glumica i voditeljka "TV Slagalice" KristinaRadenković za sina izabrala ime Rogan.

U jednom intervjuu je navela kako je sa članovima proodice napravila kompromis kada je ćerki dala ime Tara, ali da je za sina čvrsto odlučila da se zove Rogan. U Srbiji postoje porodice sa prezumenom Rogan, dok je ime neobično i ne tako često. Voditeljka je inspiraciju za ime dobila iz dela "Gorski vijenac", Petra Petrovića Njegoša. U Gorskom vijencu knez Rigan je seoski knez, ugledni i mudri starac.

Kako smo naveli, ćerka Kristine Radenković se zove Tara. Ovo ime u poslednjih nekoliko godina roditelji su sve više davali devojčicama, a poreklo imena se najčešće povezuje sa imenom planine Tare u Srbiji, odnosno nazivom reke Tare u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, pa se može prevesti kao – osoba koja je "čvrsta kao stena" ili pak koja je "lepa kao pomenuta reka ili planina".

Izcor: Yumama