Čaj od komorača mnogi smatraju čudotvornim darom prirode kada je u pitanju ublažavanje brojnih simptoma. Seme komorača sadrži esencijalna ulja koja imaju antiinflamatorna, antispazmodična i digestivna svojstva. Da li je čaj od komorača podjednako dobar za bebe?

Čaj od komorača deluje smirujuće na stomak, protiv nadimanja i bolova, kao i grčeva. On takođe može pomoći i kod kašlja, ali i kod bolova u desnima koji prate nicanje zubića. Ako dojite bebu, ona će biti snabdevena svim važnim hranljivim materijama iz majčinog mleka. Naravno, ovo važi i ako vaše dete dobija zamenu iz flašice. Vodu, a samim tim i male količine čaja od komorača, možete davati samo kada počnete sa dohranom ili, još bolje, sa kašastim obrocima.

Koliko god dejstvo čaja od komorača bilo odlično, postoje i neki neželjeni efekti za koje treba da znate. Kod beba koje sisaju, čaj iz flašice može izazvati zabunu, zatim velike količine čaja od komorača mogu delovati kontra svojim osnovnim svojstvima i izazvati stomačne tegobe. Takođe, ako beba još sisa, zapremina mleka koju uzima ne bi trebalo da bude narušena u korist zapremine čaja.

BONUS VIDEO:

Otkrivanje pola bebe i razočarenje tate tiktok/kc.fulton


Izvor: Yumama